Přejít k hlavnímu obsahu

Další device show skončila prohrou. Frozen v semifinále vyzve Heroic

3. 6. 2023 | 15:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Poslední čtyři mančafty bojují o celkové vítězství na IEM Dallas. Čtvrtfinálové duely nezvládli Astralis a G2, kteří padli v bojích proti MOUZ a FaZe. V top 4 tak nebude chybět ani slovenský střelec David „frozen“ Čerňanský. V semifinále vyzve Heroic.
David "frozen" Čerňanský
David "frozen" Čerňanský
Zdroj: Helena Kristiansson/IEM (s povolením)

Nejlépe hodnocený hráč IEM Dallas 2023 se nepodívá do semifinále. Nicolai „device“ Reedtz předváděl během turnaje v dresu Astralis perfektní výkony, po osmi mapách se zastavil na 1.42 HLTV Rating. I proti MOUZ se legendární sniper ukázal ve velké formě, na Infernu dosáhl na skóre 42/24.

Na vítězství to ale nestačilo. MOUZ po vyrovnaném Infernu bez větších problémů dokopali sérii na Ancientu. I tak jde pro dánskou pětici, jež se v posledních měsících ohromně trápila, o slibný výsledek.

Česko-slovenské vysílání IEM Dallas 2023
Česko-slovenské vysílání IEM Dallas 2023
: PLAYzone

Druhé čtvrtfinále mezi G2 Esports a FaZe nabídlo všechny tři mapy. Na Ancientu se lépe dařilo G2, přesnou mušku ukázala hvězdná dvojice Nikola „NiKo“ Kovač a Ilya „m0NESY“ Osipov.

Inferno bylo v absolutní režii FaZe. První polovina skončila 13:2, G2 jen těžko skládali kolo ke kolu. Neideální forma pokračovala i na rozhodující Miragi, kterou FaZe zvládli v poměru 16:10 a G2 se s turnajem rozloučili.

Semifinálové série jsou na programu v sobotu 3. června. Oba špíly (Heroic vs. MOUZ, FaZe vs. ENCE) budeš moci sledovat živě na Twitch kanále PLAYzone. Začátek je naplánován na 18:00.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).