Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi česko-slovenskou jedničkou! SINNERS spadli o deset míst

5. 6. 2023 | 20:13 Counter-Strike 2 Žebříček
Další aktualizace žebříčku portálu HLTV.org je na světě a zamíchala i s pořadím česko-slovenských celků ve světové konkurenci. Nejvýše postaveným týmem jsou Sampi.Tipsport, kteří se díky dobrým výsledkům na European Pro League a CCT North Europe posunuli na 54. místo. Ve světové top 100 jsou i SINNERS a Dynamo Eclot.
Matúš "MATYS" Šimko
Matúš "MATYS" Šimko
Zdroj: Matúš Zeťák/PLAYzone

Sampi.Tipsport jsou poprvé v historii na světovém žebříčku HLTV.org nejlepším česko-slovenským celkem. Tým, který byl ještě před čtyřmi měsíci na 225. příčce se postupně vyšplhal do poloviny šesté světové desítky. Překvapivá jednička oslavila posun na HLTV postupem do play-off CCT North Europe Series 5.

Z pozice česko-slovenské jedničky na HLTV sesadili Sampi.Tipsport pardubickou organizaci Dynamo Eclot. Ta spadla na 65. místo. Za poslední týden za sebou má neúspěšnou cestu ESEA Advanced Season 45, ale také vítězství proti Cryptově v rámci EPL a Entropiqu během play-off Y-Games PRO Series.

SINNERS se propadli hned o deset příček. Hlavním důvodem je nepovedený turnaj CCT North Europe Series 5, během kterého liberecký celek nevyhrál ani jeden zápas a skončil se skóre 0:3.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).