Přejít k hlavnímu obsahu

Finále poprvé bez domácího celku. Dynamo Eclot si zahraje jen o bronz

6. 6. 2023 | 08:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Třetí ročník Y-Games PRO Series zná oba finalisty. České a slovenské celky bohužel neuspěly a o titul se utkají týmy z Dánska a Maďarska. Šance na medaili však stále visí ve vzduchu.
Vít „nbqq“ Pohlot
Vít „nbqq“ Pohlot
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Sampi.Tipsport nečekaně vypadli už v osmifinále, přes čtvrtfinálové kolo bohužel nepřešla Cryptova, a dokonce ani SINNERS. Ve hře tak zůstala poslední domácí sestava. Dynamo Eclot po výhře nad evropskou pěticí Entropiqu čekalo na přemožitele Ostravanů. DomiNation přitom už dříve vyřadili obhájce titulu.

Semifinálový duel začal na Infernu, kde byl Guy „anarkez“ Trachtman k nezastavení. Vyhranou útočnou stranu 13:2 DNE proměnili ve výhru 16:8. Maďarský soupeř ale ještě lépe zvládli vlastní map pick Mirage a rozhodovalo se na Ancientu. Vyrovnané rozuzlení došlo až do prodloužení, kde DomiNation uspěli.

Aktuálně 62. nejlepší tým světa se ve středečním finále utká s dánskou sestavou Astralis Talent, která se ve světovém žebříčku nachází o 13 příček výše. Dynamo Eclot, jakožto nejlepší CZ/SK celek soutěže, čeká jen souboj o třetí místo. Ve středu se od 17:00 utká na Twitch kanále yzonesk utká s Ignis Serpens.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.