Přejít k hlavnímu obsahu

Odpočívej v pokoji. Slavný český hráč zemřel v pouhých 19 letech

7. 6. 2023 | 19:50 VALORANT
Takovou ránu nikdo po dnešním poledni nečekal. Během desítek minut se rozesmutněly miliony esportových příznivců. Evropská organizace Team Vitality na svých sociálních sítích oznámila, že ve věku pouhých 19 letech dnes v noci zemřel Karel „Twisten“ Ašenbrener. V posledních měsících nejlepší český VALORANT hráč už si žádný další zápas nezahraje.
Karel „Twisten“ Ašenbrener
Karel „Twisten“ Ašenbrener
Zdroj: VALORANT Esports

Karel „Twisten“ Ašenbrener má za sebou krásnou esportovou kariéru. Přes domácí angažmá v Kings of Sosnovka se dostal do eSuby a později Entropiq, od září roku 2021 reprezentoval přední německou organizaci BIG, kde strávil následující rok. Posléze se posunul na ještě vyšší úroveň, pod křídly týmu Vitality mohl útočit na světové tituly. Mimo to měl ale dobré srdce a neváhal ani minutu věnovat výdělky na charitu.

Na konci února ovšem ukázal i odvrácenou stranu svého života. Ve dlouhém prohlášení se rozpovídal o nešťastném období, kdy ho hraní a lidé kolem jeho týmu jako jediní drželi nad vodou před depresemi. Podle jeho vlastních slov to vypadalo, že se talentovanému hráči, ale hlavně dobrému člověku začalo konečně dařit. Nekonečný boj ale devatenáctiletý mladík bohužel prohrál. Karel Ašenbrener zemřel v noci na dnešek.

„Dávejte na sebe pozor, a pokud zažíváte něco jako já, nebojte se obrátit na blízké přátele, rodinu nebo tým. Pokud jsou „opravdoví“, budou tu pro vás a pomohou vám se z toho dostat. Nechci z toho vynechat svou rodinu, protože mi také pomohla, zejména nejstarší bratr, a také je mám rád,“ napsal Twisten 26. února. Mentální zdraví nikdy neberte na lehkou váhu, kontakty pro pomoc naleznete na stránkách Ministerstva vnitra České republiky.

Za tým PLAYzone a celou domácí esportovou komunitu vyjadřujeme rodině a nejbližším upřímnou soustrast.

Karel „Twisten“ Ašenbrener
Karel „Twisten“ Ašenbrener
Foto: Team Vitality
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.