Přejít k hlavnímu obsahu

Neuvěřitelná prohra Major šampionů. „Easy game,“ směje se soupeř z Brazílie

8. 6. 2023 | 13:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Team Vitality vyhrál dvanáct zápasů v řadě a ovládl dva Tier 1 turnaje za sebou, včetně vysněného Majoru. Na cestě za třetí trofejí ale zakopl hned v samém úvodu, a to proti soupeři, proti kterému by to nikdo nečekal. Dnes tak bude usilovat o to, aby jako první tým nevypadl.
Chelo a FalleN
Chelo a FalleN
Zdroj: dust2.us

V CS:GO kádru Vitality je v posledních týdnech vše zalité sluncem. Nezastavitelná forma tým vyšvihla na čelo světového žebříčku i k vytouženému titulu Major šampionů, navíc před domácím publikem. Pokud by ovládli i poslední Tier 1 turnaj, bylo by naprosto jasné, kdo na Counter-Strike 2 bude přecházet jako neodmyslitelná světová jednička. Hned první zápas BLAST Premier Spring Final ale Vitality nevyšel.

Ve stínu událostí v zákulisí se francouzská organizace nedokázala popasovat s nejníže nasazeným týmem turnaje. Imperial platí za jasné outsidery, na úvod jarního finále ale dokázali favorita parádně zaskočit. Na Overpassu s Vitality zametli jednoznačně 16:3 a sérii dokázali zakončit 16:14 na soupeřově Vertigu. Mathieu „ZywOo“ Herbaut se dokonce nedostal do zelených čísel, což je u nejlepšího hráče světa nevídaná věc.

Hlavní hvězdou duelu byl Marcelo „chelo“ Cespedes, který si náležitě vychutnal pozápasový rozhovor. „Easy game,“ odpověděl s úsměvem na tváři 25letý Brazilec. Svoji reakci ale rozpitval, že dnešní Counter-Strike je hodně 50 na 50 a každý má šanci uspět. Imperial budou dnes od 19:00 bojovat proti G2 o přímý postup do semifinále, Vitality od 16:00 naopak musejí uspět proti Cloud9, jinak ve Washingtonu, D. C. končí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.