Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo postoupí do Evropy? UNiTY a Game Pulse zvládli nejlépe druhou kvalifikaci

10. 6. 2023 | 19:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Národní kvalifikace LORGAR Cupu má za sebou otevřenou část. Druhého turnaje pro všechny se zúčastnilo krásných 26 týmů, které se utkaly o poslední dva sloty v uzavřené části. Ta proběhne hned v neděli, kdo ale doplnil její složení a koho všechno uvidíme v akci možná i na streamu?
LORGAR Cup
LORGAR Cup
Zdroj: CEE Champions

LORGAR Cup je poslední větší akcí před letní turnajovou přestávkou. Poslední otevřenou kvalifikaci před parným létem si nenechal ujít například tým UNiTY, který byl jako profesionál celek jasným favoritem. Svoji pozici potvrdil poměrně jednoznačně a hladce dokráčel za postupem i výhrou celého turnaje.

Spodní část pavouka druhého otevřeného turnaje byla o něco zajímavější. Nakonec si cestu nejlépe proklestil tým Game Pulse, jenž na první pokus nestačil ve čtvrtfinále na GLORE, ale nyní již uspěl, když postoupil do finále na úkor mixu XD. Jeho hráči se ale natrápili již o kolo dříve, kdy flow porazili 16:14.

UNiTY a Game Pulse tak doplňují GLORE, a eSubu, kteří uspěli v prvním turnaji. Na každý jeden kvalifikovaný tým čeká ve čtvrtfinále uzavřené části pozvaný celek z řad domácí špičky. Do mezinárodního kola postoupí tři nejlepší mančafty, po zvládnutém čtvrtfinále tak musí týmy vyhrát ještě jeden BO3 zápas.

Hlavním favoritem bude Dynamo Eclot, které si dá přestávku až po LORGAR Cupu. Fanoušci se určitě těší na obměněnou soupisku ENTERPRISE a potvrdit své kvality bude chtít SINNERS AC, nejlepší akademie domácí scény. Čtvrtým pozvaným celkem jsou BRUTE, kteří na poslední chvíli zaskočili za odhlášenou Cryptovu.

Přijít podpořit své oblíbence můžete v neděli od 14:00 na náš stream, kde odvysíláme jedno semifinále a zápas o třetí postupové místo, tedy dvě napínavé BO3 série. V mezinárodní části už na CZ/SK týmy čekají 500 a Katuna z Bulharska, doggonog s finalistou posledního Majoru a jejich krajané z allStars Gaming.

LORGAR Cup
LORGAR Cup
Foto: CEE Champions
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.