Přejít k hlavnímu obsahu

Uspějí favorizované hvězdy, nebo nejlepší vyzyvatelé ze široké veřejnosti?

11. 6. 2023 | 13:00 Counter-Strike 2 Preview
Národní kvalifikace na mezinárodní LORGAR Cup míří do finiše. Své zástupce už zná Bulharsko a Rumunsko, dnes odpoledne se svými třemi týmy přidá i Česko + Slovensko. Boj o postupové sloty můžete sledovat v živém přenose od 14:00, kdy půjde na řadu semifinále.
LORGAR Cup
LORGAR Cup
Zdroj: CEE Champions

Česko-slovenská kvalifikace LORGAR Cupu má jasného favorita. Dynamo Eclot v letošním roce kraluje domácí scéně a zaváhání by bylo obřím překvapením. V úvodním kole, kdy na týmy čeká nevyzpytatelná BO1, navíc vyzvou kvalifikované outsidery z Game Pulse. V horní polovině pavouka potom DNE doprovází GLORE a BRUTE. Na jedné straně se ukáží Matěj „twist“ Petráš a Rudolf „Rutk0“ Kovalčik, na té druhé navrátilec na domácí scénu Michal „FABULOUS“ Gorecki, který nastupuje místo Adama „W0LF“ Antoše.

Ze spodní části pavouka nejvíce vyčnívá jméno ENTERPRISE esports. Po půlroční pauze se v jeho řadách opět objeví Robert „manguss“ Kasper, neoficiálně s týmem střílí také Josef „MoriiSko“ Maurenc, který skončil v Entropiqu. Na nové složení bude zvědavý každý, ve čtvrtfinále otestuje EP posílená sestava eSuby. Poslední zápasovou dvojici utvoří SINNERS AC a UNiTY. Jde sice o souboj akademie s profesionálním celkem, na papíře jde ale o dva vyrovnané týmy, jejichž vítěz bude žhavým kandidátem na postup.

Formát turnaje je jednoduchý. Čtvrtfinále je náhlou smrtí, kdo prohraje, ten končí. Jelikož se ale hraje o tři postupové sloty, tak případná prohra v následném semifinále ještě neznamená konečnou, ale druhou šanci na postup do mezinárodní části. Na streamu z uzavřené kvalifikace se můžete těšit na vybraný semifinálový duel a následný zápas o třetí místo, tedy dva parádní BO3 šlágry. Dorazte fandit svým oblíbencům!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.