Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední velké CS:GO finále? Ve Washingtonu se utkají dva nejlepší týmy světa

11. 6. 2023 | 18:30 Counter-Strike 2 Preview
Možná už dnes večer se rozloučíme s Counter-Strike: Global Offensive na nejvyšší úrovni. Příští týden startuje oficiální hráčská přestávka, po které už se možná veškeré dění přesune do nového kabátku Counter-Strike 2. A nebo možná také ne. Každopádně tahle příběhová linka dodává BLAST Premier Spring Final mnohem větší sílu. Utkají se totiž dva nejlepší týmy světa.
cadiaN vs. apEX
cadiaN vs. apEX
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Jako by se opakoval scénář z Ria de Janeira. Team Vitality na úvod BLAST Premier Spring Final šokoval překvapivou porážkou nad Imperial, kteří se vyšvihli k neuvěřitelným výkonům a nechybělo mnoho, aby postoupili do finále, ale od té doby je k nezastavení. Na cestě turnaje vyřadil Cloud9, FaZe a v sobotu G2.

Po třech náročných zápasech ale na Vitality čeká ten nejtěžší možný soupeř. Heroic zlomili prokletí posledních dvou turnajů a tentokrát přes semifinále projít dokázali, i když se s Imperial hodně natrápili. Patři mezi špičku, letos mají na kontě dva bronzy a dvě stříbra, ale na další titul čekají už od listopadu.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Oba finalisté mají společné, že jejich kapitáni jsou neuvěřitelně emotivní a umí strhnout dav, jenž nemá domácího favorita. Vitality už se nespoléhají jen na Mathieu „ZywOo“ Herbauta, který není ani mezi TOP 5 hráči turnaje, po individuální stránce může z obou týmů zazářit kdokoliv. Rozhodovat ale bude týmovost.

Vitality jsou právoplatnou světovou jedničkou, třetí titul v krátkém sledu by jen podtrhl fakt, že budou posledním nejlepším CS:GO týmem historie. Heroic jsou dlouhodobě nejkonzistentnější, ale často nedokáží udělat poslední krůček. V samém závěru éry to ale mohou zlomit. Grandfinále je na programu od 20:30.

Ve stínu turnaje ve Washingtonu, D.C. se v neděli dohrává také turnaj ESL Challenger v polských Katovicích. O titul se utká suverénní vítěz prvního semifinále, Virtus.pro, proti světovým čtyřkám z ENCE.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.