Přejít k hlavnímu obsahu

BRUTE sebrali mapu Dynamu Eclot, ale neuspěli. Postup si vybojovaly pozvané týmy

11. 6. 2023 | 20:00 Counter-Strike 2 Reportáž
LORGAR Cup už je skoro kompletní. Po rumunské a bulharské části vyvrcholila česko-slovenská kvalifikace, kde se osm týmů utkalo o tři pozvané sloty. K žádnému překvapení zde nedošlo.
LORGAR Cup
LORGAR Cup
Zdroj: CEE Champions

Uzavřená část národní kvalifikace pro Česko + Slovensko proti sobě postavila čtyři pozvané týmy a čtyři celky ze široké veřejnosti. Celá čtveřice, která sítem prošla, ale proti favorizovaným výběrům neuspěla. Jen v jednom zápase poražená sestava uhrála dvojciferný počet bodů, a to byl případ profesionální sestavy UNiTY, která nestačila na akademii SINNERS. Z kola ven šli poměrně hladce také eSuba, GLORE a Game Pulse.

Kdo ve čtvrtfinále uspěl, tak dostal dvě šance na postup. Ze zbylé čtveřice totiž do mezinárodního turnaje měly zamířily tři nejlepší týmy. Ve streamovaném semifinále málem došlo k velkému překvapení, když BRUTE na první mapě udolali Dynamo Eclot. Zbytek série ale měli pardubičtí pod kontrolou a nenechali si postup ujít. Totéž platilo o ENTERPRISE, jejichž posílená pětice na dvou mapách porazila SINNERS AC.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: PLAYzone

Duel o třetí místenku v LORGAR Cupu přinesl nejvyrovnanější šlágr dne. Úvod lépe vyšel akademii hříšníků, která však na Vertigu postupně ztrácela své vysoké vedení a uspět dokázala až ve 30. kole. Následně se šlo na Inferno, kde BRUTE zvládli lépe CT stranu, ale ne dostatečně. SINNERS AC otočili skóre a druhou mapu proměnili ve vítězství tentokrát o kolo dříve. BRUTE nepomohl ani Michal „FABULOUS“ Gorecki.

Dynamo Eclot, ENTERPRISE a SINNERS AC si tak od 28. června zahrají o 15 tisíc dolarů. Společnost jim budou dělat dva týmy z Bulharska, duo z Rumunska a vítěz ukrajinské kvalifikace. Těšit se můžeme na střetnutí s 500 nebo Major finalistou Ivanem „iM“ Mihai. DNE by však měli patřit mezi žhavé kandidáty na medaili, pro EP půjde hlavně o zkoušku nové sestavy a SINNERS AC budou sbírat cenné zkušenosti.

Pavouk národní kvalifikace
Pavouk národní kvalifikace
Foto: Liquipedia
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.