Přejít k hlavnímu obsahu

První žena v nejvyšší lize! Shakespeare si podmaňuje východní herní scénu

12. 6. 2023 | 16:07 League of Legends Příběh
Miyu „Shakespeare“ Otomo se opět zapsala do historie. Jde první profesionální hráčku, která se objevila nejen v Japan Academy League, ale také na té nejvyšší scéně, samotné LJL, hlavní soutěže Japonska. Svůj debut navíc zahájila vítězstvím.
Miyu „Shakespeare“ Otomo
Miyu „Shakespeare“ Otomo
Zdroj: LJL

Otomo se zúčastnila několika japonských turnajů, včetně soutěže All Japan High School Esports Championship, kde její tým získal první místo. Po tomto a mnoha dalších turnajových vítězstvích podepsala smlouvu s týmem Rascal Jester a později se dostala až na hlavní soupisku akademického týmu organizace.

S nástupem roku 2022 sestava týmu pokračovala v činnosti pod populární japonskou organizace FENNEL, která se po bronzovém jarním splitu rozhodla vyměnit supporta. Pro dvacetiletou Miyu „Shakespeare“ Otomo nastala chvíle, na níž tak dlouho čekala. Dočkala se a navíc její debut vyšel na výbornou.

Její tým neprohrál jedinou hru a drží se na čele tabulky LJL. Sérii zakončila se skóre 3/1/22 a ze svého výkonu byla nadšená. Svou radost sdílela na sociálních sítích pomocí vzkazů rodině a hlavně prarodičům, kteří na ni mohou být opravdu pyšní. Hráčku čeká ještě celý split, na jehož konci bude mít šanci zabojovat dokonce o vstupenku na mistrovství světa. Podaří se sesadit krále domácí scény a na trůn dosadit královnu?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.