Přejít k hlavnímu obsahu

Objev roku. Zapomenutý inventář vynesl cizinci 6,5 milionů korun

13. 6. 2023 | 10:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Australský obchodník TDM_Heyzeus se na Twitteru pochlubil parádním objevem. Kam se na něj hrabou poklady z půdy. Jeho australský kamarád totiž objevil svůj starý Steam účet, na kterém ležely desítky vzácný samolepek Katowice 2014 v hodnotě několika stovek tisíc dolarů.
Prodej herních skinů
Prodej herních skinů
Zdroj: TDM_Heyzeus

Takový šťastný konec by si přál každý. Kamarád australského obchodníka si vzpomněl na starý účet, na kterém měl předměty, o jejichž hodnotě neměl ani tušení. V podstatě na zemi tak našel peníze, které mu změní život. Požádal tak Heyzeuse, aby mu udělal middlemana a měl jistotu, že vše proběhne v pořádku.

Kromě australského obchodníka byl do obchodu zapojen i daňový poradce. Zapomenutý Steam účet totiž ukrýval samolepky ze sady Katowice 2014, které patří mezi nejvzácnější sběratelské kousky vůbec. Díky tomu, že jich měl několik desítek, si celkově přišel na 296 924 USDT. Vyměnit tak vysokou sumu za reálné peníze totiž nemusí být v některých státech vůbec snadné. Nejde už jen o nějaké obyčejné herní skiny...

Objevit podobný účet by si přál každý. Pokud máte ve svém okolí nějakého kamaráda, který CS:GO někdy dávno hrál a může mít v inventáři ukryté klenoty, nebojte se jej oslovit a pomoci mu obsah zkontrolovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.