Přejít k hlavnímu obsahu

Český šampion bojoval s vlastní hlavou. Otevřel ale oči a stal se MVP soutěže

13. 6. 2023 | 16:13 VALORANT Příběh
Ondřej „MONSTEERR“ Petrů patří mezi nejlepší české hráče Valorantu. Vloni dokonce zavítal na nejvyšší evropskou úroveň, ovšem jeho tým Acend nebyl vybrán do nové frančízované soutěže, i když jde o vůbec první mistry světa v FPS titulu od Riot Games. Nevzdali se ale a nebojí se vyškrábat zpět mezi elitu po strnité cestě. Zatím se jim i díky českému hráči daří znamenitě.
Ondřej „MONSTEERR“ Petrů
Ondřej „MONSTEERR“ Petrů
Zdroj: VALORANT Esports

Než Ondřej „MONSTEERR“ Petrů odešel do zahraničí, reprezentoval na domácí scéně celky jako Kings of Sosnovka, AVENUE Esports a především ENTERPRISE, s nimiž se snažil prosadit v Evropě. Díky svým výkonům si udělal jméno a začátkem roku 2021 jej ulovil tým LDN UTD. Další kroky kariéry profesionálního hráče jej odvály do Heretics, Giants a v neposlední řadě Acend. Právě v této organizaci působí dodnes.

Stále teprve osmnáctiletý hráč sice s Acend vypadl z nejvyšší evropské soutěže, to mu ale nebrání rozvíjet své schopnosti, aby se na vrchol ledovce vrátil. Se svým týmem působí v regionální lize East: Surge, ve které Acend ovládli oba dva letošní splity. Ve finále dvakrát porazili české rivaly z ENTERPRISE, proti nimž ve finálových bitvách neztratili ani mapu. Regionální sezónu proti nim zakončili sérii sedmi vítězství v řadě.

V prvním splitu byl MONSTEERR vyhlášen nejužitečnějším hráčem celé soutěže, ve druhém případě si zase odnesl primát nejlepšího hráče play-off. Jeho vliv na týmové úspěchy je tak skutečně monstrózní. Ne všechno ale musí být růžové, i když se na první pohled daří, jak se český talent rozpovídal na Twitteru.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
: Česká asociace esportu

Osmnáctiletý hráč se po návratu z bootcampu, na kterém s týmem zpečetil svoji cestu za druhým titulem králů VRL East: Surge, vyjádřil ke svému přístupu. „V posledních měsících jsem si všiml, že můj přístup a pracovní morálka už není to, co bývala, a bojoval jsem se svou hlavou, proč tomu tak je. Snažil jsem se na sobě pracovat trochu jinak, abych měl v hlavě pocit, že jsem do toho dal všechno. Po nějaké době jsem si ale uvědomil, že je to celé jen o mé vášni pro Valorant, která už není taková, jaká bývala,“ začal MONSTEERR své vyjádření.

„Co mi vždy pomáhalo, když jsem si všiml, že ztrácím motivaci, tak to bylo sledování videí z bootcampů, zážitky z akcí a setkávání a sdílení vzpomínek se všemi lidmi, kteří sdílejí stejnou vášeň pro hru. Proto jsem za tento bootcamp rád, protože mi znovu otevřel oči a přiměl mě uvědomit si, proč to všechno dělám,“ navázal pozitivně.

„Chtěl bych poděkovat celému týmu a všem, se kterými mohu sdílet tuto skvělou zkušenost. Vyhrávat, bojovat, objevovat, zkoumat. A hlavně si to všechno společně užívat. Uvidíme se v Ascencionu!“ zakončil pozvánkou na turnaj, ze kterého vede přímá cesta mezi elitu. Acend ale budou jen jedni z mnoha regionálních šampionů.

Zdroj: @aMONSTEERR
Štítky: Valorant, MONSTEERR, Acend
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.