Přejít k hlavnímu obsahu

CS 1.6 Anketa Part 2.

6. 8. 2008 | 01:05 Counter Strike 1.6
Jestli měla první anketa ohlas, nebo to byl další propadák to musí posoudit každý sám, ale některé ohlasy a stížnosti o kvalitě vybraných dotazovaných mě přimělo, abych stvořil další anketu, doufejme, že tato bude lepší než ta předešlá.
Jelikož jsem zaměřený hlavně na Counter-Strike 1.6, nebude ani další anketa vyjímkou.1. Nejlepší současný „awpčkař“ domácí scény? (CZ i SK)2. Nejlepší světový „awpčkař“ současnosti?3. Nejlepší současný „aimer“ domácí scény? (CZ i SK)4. Nejlepší světový „aimer“ současnosti?5. Nejlepší světová hráčka současnosti?6. Nejlepší domácí tým současnosti?7. Nejlepší světový tým současnosti?8. Nejprestižnější světová LAN akce?9. Největší přestup tohoto roku? (CS 1.6 nebo CSS)10.Objev roku světové scény? (hráč nebo tým)
Výchozí obrázek

Jestli měla první anketa ohlas, nebo to byl další propadák to musí posoudit každý sám, ale některé ohlasy a stížnosti o kvalitě vybraných dotazovaných mě přimělo, abych stvořil další anketu, doufejme, že tato bude lepší než ta předešlá.

Jelikož jsem zaměřený hlavně na Counter-Strike 1.6, nebude ani další anketa vyjímkou.
1. Nejlepší současný „awpčkař“ domácí scény? (CZ i SK)
2. Nejlepší světový „awpčkař“ současnosti?
3. Nejlepší současný „aimer“ domácí scény? (CZ i SK)
4. Nejlepší světový „aimer“ současnosti?
5. Nejlepší světová hráčka současnosti?
6. Nejlepší domácí tým současnosti?
7. Nejlepší světový tým současnosti?
8. Nejprestižnější světová LAN akce?
9. Největší přestup tohoto roku? (CS 1.6 nebo CSS)
10.Objev roku světové scény? (hráč nebo tým)

Vyhodnocení výsledků:


1. Ani ohlášená neaktivita neovlivnila odpovědi a jasným „Number One“ se stal hráč Dev1 následován hráči, jakými jsou například Lock nebo Nim.

SlovenskoIvan “Dev1“ Lazarov

Jmenuji se Ivan Lazarov alias Dev1. Nedávno jsem oslavil 19 let, žiji v Bratislavě a momentálně studuji na Univerzitě UCM se zaměřením na Masmediální komunikaci. Má kariéra začínala v herně, později s kamarády ze třídy, ale hned ze začátku sem nějak tak vyčníval a dostal jsem se do kontaktu s týmem tK, který hrával online. Nějakým zázrakem sem se dostal k dlouholetému spoluhráči Unrealovi. Nějak se to vyvedlo se Sekkym, Pazderom a spol začali jsme mívat dokonce už tréninky. Nakonec jsem se zmiňovaným uNrealem a Robim založil 5SH, které se později přejmenovalo na nynější SlovenskoFU.sk.

Do příchodu steamu jsem oblíbeného hráče neměl, potom jsem jednou na publicku poznal Johnyho R, který stále chodíval jen s “wipem”. Byl jsem s ním pak chvilku ve spojení a doslova mě připoutal k “awp” a od té doby je můj nejoblíbenější hráč právě on, díky jeho ochotě a vystupování. Dále se mi líbí styl hraní hráče fRoda a poslední dobou zabírá mou pozornost skvěle hrající Neo, který se za tu dobu, co jsme s nimi jako SlovenskoFU.sk hrávali, vypracoval. Oblíbený tým ani nemám, kdysi to byl eoL, nyní smekám kam až to dotáhla nynější sekce Meet Your Makers.

A vítězství v této anketě mě po půlročním ohlášení neaktivity velice potěšilo, nicméně i když jsem potkal za dobu hraní skvělé lidi, kamarády, přišel jsem díky Counter-Strike, škole a nedostatku času o svoji přítelkyni. (ex přítelkyně níže)

 devi a pritelkyně.jpg  devi.jpg

Nejen herní nadání, ale i práce s pc nedělá "Dev1mu" problém, můžete skouknout jeho movie.

 

2. Asi nikoho nepřekvapí první místo pro pořád omýleného hráče hájícího barvy mTw.DK, Sundeho. Nechal za sebou dva rivaly, z SK Gamingu Walle a Vildena.

                               DánskoChristoffer “Sunde” Sunde

                    SUnde.jpg

O kvalitě jeho "umění" se můžete přesvědčit zde.

 


3. Talentů naší scény je bezpochyby dost, nicméně jeden je všechny převyšuje a se skoro 80% odhlasováním se usazuje na této pozici hráč nEophyte, Oskar!. Dále jej následuje spoluhráč Monty, Bafo a Gr3gi.

ČeskoTomáš “Oskar!” Šťastný
Jmenuji se Tomáš Šťastný, je mi 17let a bydlím v Klášterci nad Ohří. Nyní studuji druhým ročníkem SŠ obor Obchodník. K “Csku” jsem  se dostal přes kamarád, odtáhl mě z aquaparku k němu domů a ukázal mi, co znamená pojem “csko”. Pamatuji si svoji první hlavu, padla na mě de_cbble.

Mým oblíbencem byl a pořád je ŠvédskoSpawN. Na začátku jsem si stáhl video, kde SK Gaming triumfoval na CPL 2005 a od té doby je mým vzorem. Mezi mé další hobby patří tenis, florbal, sledování sportů v televizi jakými jsou například fotbal, hokej nebo olympiáda, ale to nic nemění na faktu, že mojí největší zálibou je sedění u počítače, stahování filmů a poslouchání písniček.

I když je “csko” báječná věc, zabírá mnoho času a já díky němu přišel o své skoro nejlepší léta života. Seděl jsem pořád jen u počítače, na všechny jsem kašlal. Nyní jsem si to všechno uvědomil, ale i přesto mám “csko” pořád rád a nechce se mi s ním končit. Budu si to muset vše uspořádat, nějak to skloubit aby mi na vše zbýval čas, hlavně na školu.

Určitě jsem rád, že jsme se díky hraní dostal do Maďarska a Francie, kam bych se v tuto dobu asi normálně nedostal. Poznal jsem hodně lidí, ale někdy si říkám, že by bylo lepší kdybych je nikdy nepoznal.

oskar.jpg

 

4. Nebude to asi jen o lidech, kterých se dotazuji i na podruhé si titul “nejlepší světový “aimer” tohoto roku odnáší hráč fnaticu, Švédskof0rest. Následován konkurencí ve složené ŠvédskoSpawN, Sunde nebo n0thing.

ŠvédskoPatrick “f0rest” Lindberg

f0rest.jpg 

AIM? Ten určo má viz movie:

 

5. Jediná otázka týkající se našich “protějšků” mini titulek nejlepší hráčka světa si po těsném souboji a hlavně díky tomu, že většina lidí moc nesleduje dámskou scénu, vyhrává Ali, hrající za ŠvédskoSK Gaming. Dále s umístili půvabné slečny ve složení Aurora, Cazzidy, Lidy a Sophie.

           USA Alice "Ali" Lew                                    Kanada Lidia "lidy" Poulin      

     alice_150x200.jpg                ccf9ff7570e95669m.jpg

 

6. V této anketě se strhl boj dá se říct jen mezi dvěmi týmy. Nakonec ale o jeden hlas vyhrál tým nEophyte.AVG následován rivalem FU.sk. Podle mého názoru je dobré, že scéna nemá jasně danou “jedničku” a můžeme se zatím těšit na nadcházející souboje.

neophyte.jpg

FOTO zleva pepik, zero, rasan, johan, Oskar!

fu.sk_.jpg

FOTO z leva poky, chees, gregi, unreal, dev1, euro

 

7. I když je tato otázka nejistá a pohled na nejlepší tým se mění po každé větší akci, nebo po každém “překvapení”, i tak jsem ji sem znovu přidal. Špičku jako BrazílieMiBr nebo Švédskofnatic, za sebou nechal tentokrát v poslední době skvěle hrají DánskomTw.

8. U této otázky jsem čekal spíše souboj dvou lan akcí, ale jak mě přesvědčili hlasující, celkem jsem se mýlil. Vyhrála podle očekávání WCG, ale o druhou příčku znenadání soupeřilo ESWC s KODE5 a navíc se v této anketě jako “Nejprestižnější Lan akce” třeba DreamHack nebo Shark Open.

 

9. Tak toto byla asi špatně zvolená otázka, po dobu odpovědí jsem se bál, že nebudu mít ani dvě stejné odpovědi, ale nakonec aspoň někdo trefil dvě stejné odpovědi a já Vám s radosti můžu předvést vítěze, kterým se stává přestup Pentagramu do hvězdného týmu Meet Your Makers, další větší humbuk vznikl kolem vracejícího se zeta, nebo přestupu DánskoWhimpa do DánskomTw.

 

10. V této anketě se to naštěstí zaseklo na dvou jménech, jako tým byl určeni hráči USAEvil Geniuses a jako hráč, také součást EG a to USAn0thing.

USAJordan "n0thing" Gilbert

 nothing4.JPG

Odpovědi, mnou dotazovaných lidí.

Česko K o b r a  (Team owner SkyRider)
1. Dev1, 2. Sunde, 3. Pepik , 4. F0rest, 5. Ali, 6. nEophyte, 7. mTw, 8. ESWC, 9. mYm, 10. n0thing

ČeskoJance (eSuba.Ladies)
1.Dev1, 2. fRoD, 3. Oskar!, 4. F0rest, 5. Aurora, 6. FU.sk, 7. mTw, 8. WCG, 9. eSuba css, 10. Evil Geniuses

ČeskoOskar! (nEophyte.cs)
1. Dev1, 2. Dsn, 3. Oskar!, 4. Edward, 5. Lidy, 6. nEophyte, 7. Fnatic, 8. ESWC, 9. Johan do Fu.sk, coL -> přechod zpět na CS 1.6, 10. N!faculty

Slovenskop0ky (Manager Fu.sk)
1. Dev1, 2. Sunde, 3. Oskar!, 4. Sunde, 5. SK | Ali, 6. FU.sk, 7. mTw.dk, 8. ESWC, 9. Pentagram -> MyM (sezona 2007/2008), 10. -

ČeskoSiAster (Redaktor United-Games)
1. Dev1, 2. Sunde, 3.Oskar!, 4. N0thing / chE (aimove jsou US hráči lépe vybavení než EU), 5. ipSa, ikdyž je pravda, že female scénu moc nesleduji, 6. fu.sk/nEph/dfs (není teď zcela směrodatný, když se před ESWC a WCG sestavy hodně prostřídaly, určitě má smysl také zmínit dPLAY, kteří nyní předvádějí dobré výkony), 7. mTw, 8. KODE5, 9. Whimp do mTw, 10. HellRaisers (vůbec ukrajinská scéna celkově)

ČeskoJiMb0b (Redaktor United-Games)
1. Zřejmě Dev1 (podle mého názoru nemá naše scéna žádného dobrého AWP hráče), 2. Approx z ALTERNATE, 3. Monty, 4. N0thing z Evil Geniuses, 5. Cazzidy z Les Seules, 6. DEFEATERS (za předpokladu, že budou pokračovat v sestavě a tempu z konce poslední sezóny), 7. mTw (těsně následovaní Fnatic), 8. WCG (i diky širokému zastoupeni 10 různých her), 9. Whimp místo Hpx (změna která jednoznačně stojí za úspěchem mTw), 10. N0thing z Evil Geniuses,

SlovenskoS0n1 (Admin Undzwei.eu)
1. Dev1, 2. Cogu, 3. Bafo, 4. F0rest, 5. Sophie, 6. nEophyte, 7. Made in Brazil, 8. DreamHack, 9. Marcus "zet" Sundstrom, 10. LA compLexity

ČeskoFazol (eXzenie.cs)
1. Lock, 2. Sunde, 3. Oskar!, 4. Sunde, 5. Aurora, 6.nEophyte, 7. mTw, 8. Dreamhack, 9. to opravdu nevím, 10. tým/hráč * EG / N0thing

ČeskoDemo (Moops Gaming.cs)
1. Dev1, 2. Hpx, 3. Oskar!,  4. Allen, 5. Nesleduji, 6. nEophyte, 7. MiBr, 8. WCG, 9. zet, 10. e-stro,

SlovenskoRaiN (Admin Undzwei.eu)
1. Nim, 2. Sunde, 3. Gr3g1, 4. Kapio, 5. Ali, 6. FU.sk, 7. mTw, 8. WCG, 9. PGS do MYM, 10. GeT_RiGht

SlovenskoSmartynecka (Admin Undzwei.eu)
1. Nim, 2. Walle, 3. Oskar!, 4. F0rest, 5. Smartynecka :D, 6. Fu.sk, 7. mTw, 8. KODE5, 9. Excello k 4kings, 10. Dog Soldiers - Terajsi Necroraisers.CS

Slovenskorainer (Redaktor Undzwei.eu)
1. Dev1, 2. Vilden, 3. Bafo, 4. Spawn, 5. Lidy, 6. Terajsi infantry, 7. MiBr, 8. Shark Open, 9. Rainer do Rxecration xD, 10. Factorov talent na pisani newsiek xD


ČeskoSkriiim (Effective-Killers)
1. Dev1, 2. Walle, 3. Oskar!,4. Spawn, 5. Nevím, 6. Fu.sk, 7. SK Gaming, 8. WCG, 9. Excello -> 4kings, 10. Nevím

-------------------------------------------------------------------------------------------

Nakonec mimo soutěž, jsem oslovil a poprosil o jeho názor bývalého dobrého hráče a ještě lepšího Tactic Leadera ČeskoZdenka “eGy” Cibulky. I když už delší dobu nehraje, zkontrolujte jestli aspoň sleduje scénu.

1. Dev1, na naší scéně už nejsou čistí AWPkaři, ale Oskar! to skládá jako jeden z mála skvěle i s AWP, takže u nás Oskar! a Dev1.
2. Světový? Dobrá otázka, ale určitě nejlepšího, to nejde, ovšem mě se libé fRoD
3. Oskar!
4. Neo
5. Hráčka? Která bláznivá ženská to může hrát? (A že jich je !! – pozn. redaktora)
6. nEophyte.AVG
7. fnatic
8. asi ESWC
9. U nás? Každý týden někdo přestupuje. Světový? Netuším, všechny přestupy ve světě jsou zajímavé
10. Objev roku je každý rok různý (Opravdu Zdeno? To nám uteklo. – pozn. redaktora) Tento rok to bude asi nějaký „skandinávec“ typu Alen, ale nevím kdo je nováčkem roku. U nás bych to viděl na Oskara (Ty chválíš jeho, on obdivuje tebe, sakra co mezi s sebou máte? – opět pozn. redaktora), protože jako jediný to stále fetuje i přes špatné zkušenosti s většinou našich hráčů a sám vím jak to je když tomu někdo dává všechno a zbytek jen to co musí.

Ještě před zveřejněním novinky jsem výsledky oznámil určitým lidem a tady se podívejte na jejich  reakci:

Za současnou herní generaci ČeskoOskar!, za něžnou polovic ČeskoJance , za hrající „oldschool“ ČeskoEfron a tu nehrající „oldscholl“ se nám vyjádří opět ČeskoeGy.

Kvůli nedostatku času nemohl Efron odpověť na tuto otázku.

ČeskoOskar!
Tohle by měl vyplňovat někdo, kdo se v ty scéně vyzná, nevím  proč je Sunde nelepší světový “awpčkař”, tohle ocenění by měl mít dsn, ten takové výkony podává pořád. Nejprestižnější světová LAN akce KODE5? Zase to vybíral někdo, kdo tomu nerozumí, já fakt nevím. Na KODE5 byla velká nezodpovědnost adminu a řekl bych, že i takový pomáhání Virtus.pro. Bavilo se o tom všude, Virtus.pro seděli hned vedle komentátorského stolu a viděli do komentátorova monitoru. Všude se o tom psalo, bavilo, už jen tohle. Do nejprestižnější světové akce má patřit WCG a ESWC. Ten objev roku psat nebudu, rád bych tam ale viděl třeba mTw.AMD, dlouho nic nevyhráli a teď vyhrávají všechno. Nebo MiBr s novou sestavou. Tým EG sice hraje dobře, ale objev by to ještě tenhle rok neměl být. Na GameGune skončili za dalším americkým týmem x3o. Tým EG mění sestavu, místo Evolutiona, dlšího skvělého snipera půjde hrát Nepo. To co udělali teď je chyba. Vyhodit druhýho nejlepšího snipera z Ameriky. Frod jako jediný z coL se vrátil na 1.6, podle výkonu se hodnotí, PANI ROZUMÁTOŘI !!! N0thing objev roku? Vyšlo mu movie, kde se z něho dělá super bůh a kde dává super fragy a většina je z něho hotová. Ale takhle proti TOP týmům toho moc neukázal.

ČeskoJance
Co se týče světové scény, o těch lidech a tak nevím nic. Zajímám se spíš o dívčí scénu a jako názor třeba na Oskara, jeho by lidi dali nej hráčem i kdyby půl roku nic nestřílel. Oskar je pomalu už jako legenda, ale je fakt, že si to zaslouží. Ohledně Dev1ho, u něj to samé, taky každý si spojí awp a Dev1ho i když si myslím, že by se našel už nějaký ten člověk, který by se v této době Dev1mu vyrovnal s awp v ruce. Ali kdo to je? Jako ta jde mimo mě. (Hraje za SK Gaming – poznamenal redaktor na icq) To mě fakt nezajímá za koho hraje, nepamatuji si ji, pamatuji si jen ty se kterýma jsem měla konflikt. Tak podle mě je stejně best aurora nebo ta jedna z Aurora gaming  wildkatene (Aurora a Aurora gaming? Ta hráčka je vildkatten – pozn. redaktora) nebo tak něco, prostě nějak sem si nevšimla nikoho nějak výrazného při finále v té Francii třeba. Nehledě na to, že jsem se prvních pár kol musela fakt smát.
Já jsem Jance., omg pro mě existuji jen já.

ČeskoeGy
Oslovil mě Factor, abych se vyjádřil k anketě, kterou uspořádal, i přes moji odpověď “Proč? CS už aktivně nehraji mi přišla odpověď, že právě to je to co chce, názor někoho, kdo to hrával dříve a sledoval naši i světovou scénu a taky trochu z jiného pohledu než má většina hráčů, hráčů píši záměrně, protože názor Tactic Leadera, bláhově si myslí, že se bude nějak liší. A proč ne? Třeba s e minulost až tak lišit nebude od současné scény, alespoň v zahraničí, u nás je víc změn než je zdrávo.
Jen chci upozornit, že výsledek mého snažení je jen a jen můj osobní názor a proto předejít zbytečného flejmu některých jedinců, kterých by se to mohlo citelně dotknout. Nuže pojďme odpovídat. Nejlepší AWPčkař naší scény? Pokud je otázka myšlena jen na naši scénu, už hodně dlouhou dobu jsem neviděl “pure awp” a to ani za dob kdy jsem to hrával pokud nevezmu v potaz Obludu, který byl nejel skvělý sniper (vzpomínám na nadějného, ale “nevyzrálého” Eceho, který měl opravdu AWP style a taky na Fastera, který kdyby nebyl pod vlivem silného pubertálního syndromu a věnoval se tomu dodnes určitě by útočil n a pozici nejlepšího AWPčkaře), ale tahle pozice, či titul se odvíjí od brilantního aimu a proto moje odpověď je Oskar!, i když to není čistokrevný sniper. Jinak CZ/SK je to pro mě Dev1. Světový AWP? Tady je situace mnohem složitější a celkově říct, kdo je nejlepší, to prostě nejde. Pro mě to a vždy bude fRoD a jeho brilantní styl s dsnem za zadkem. Nejlepší aimer naší scény? Oskar, jakožto nástupce Efrona, který nastoupil po éře obludy, ovšem každý z nich má svůj specifický styl hry, ale všichni mají (měli) skvělý aim a spoustu zkušeností, které je staví nad většinu našich hráčů a to dělá z hráče lepšího, nejen aim. Světový aimer? Neuvěřitelný NEO z mYm (ex-pentagram) možná bude podobnou legendou (ba dokonce větší) jako byl (ještě je) SpawN, ale tohle je nejtěžší otázka, protože těch skvělých aimeru je opravdu mnoho, Hráčka? Dobrá otázka nechápu, že i slečny jsou stejní blázni jako kluci a střílí do panáčků běhajících po monitoru, ale na tuhle otázku opravdu neznám odpověď. Náš tým? Pokud budu brát jen CZ je to nEophyte pokud CZ/SK tak FU.sk (možná, že kdyby byla nEop soupiska stabilní alespoň částečně jako našich bratrů od vedle byl by výsledek jiný) Světový tým? Můj oblíbený tým světa byl a bude eoLithic (ale tihle kluci už dlouho nejsou (myšleno jako klan) jinak se mi tu bijí mYm s fnatic a to hlavně za jejich stabilní výsledky a stále se zlepšování a udržování pozice TOP, což je čím dál tím těžší a to je dobře. Škoda, že skončili compLexity, kdo ví jak by to vypadalo dnes.  Nejprestižnější LAN? WCG už od názvu vypovídající akce, pamatuji si je z videí, obrázků, dalo by se to definovat jako “olympiáda” progamingu, samozřejmě podobně prestižní je i ESWC což je lehký odvar prvního, ostatní jsou, byť častější, ale s takovou grády, spíš něco jako pohár UEFA či Liga mistrů ve fotbale, ale ne olympiáda (CPL, KODE5 a podobně). A poslední otázka? Na tu nedokáži odpovědět, protože už to nějaký ten pátek nehraji a nemám přehled o současném dění, ale určitě to bude nějaký mladík typu Alen a jemu podobní a nadějní hráči. Co se týče klanu, tady konstatování “objev roku” je spíš klišé, protože týmy na špici světového TOP se snaží udržet si pomyslnou korunku a sem tam se objeví nějaký (ovšem známí) klan, který zahraje více než dobře, ale myslím, že prvenství patří stálicím jako jsou fnatic, mTw, či třeba skvěle hrající MiBr. To je vše ze strany “oldschool” tactic leadera.