Přejít k hlavnímu obsahu

17:0. Museli hrát s trenérem, i tak totálně přejeli favorita

15. 6. 2023 | 15:30 League of Legends Reportáž
Bronzový tým jarního splitu severoamerického LCS a jeden z hlavních favoritů léta naprosto nezvládl úvodní utkání ligy proti 100 Thieves. Proti týmu, který musel nastoupit na midlane s asistentem trenéra Erlendem „Nukeduck“ Våtevik Holmem, FlyQuest propadli. První špíl splitu ukončili bez jediného killu.
100 Thieves naprosto dominovali
100 Thieves naprosto dominovali
Zdroj: LCS (s povolením)

Posílení FlyQuest si s oslabenými 100 Thieves měli poradit bez větších problémů. Tým, který musel do utkání nastoupit bez svého midlanera Lim „Quid“ Hyeon-seunga, neměl mít proti jednomu z top týmů ligy šanci. Jenže všechno bylo od první minuty zápasu jinak.

Co mohlo vyjít, tak 100 Thieves vyšlo. Základem úspěchu byla botlane v čele s Yiliangem „Doublelift“ Pengem. Zřejmě nejlepší Lucian v historii amerického League of Legends ukázal, že rozhodně nepatří do starého železa a se svým favoritem dál řádí.

Za svými kolegy rozhodně nezaostával ani Kim „Ssumday“ Chan-ho. Legendární korejský toplaner zahrál perfektního Renektona. Všechny těsné situace vyřešil s přehledem, rozdal spoustu damage a bez ztráty na životě z boje zase odcházel. Ideální scénář pro něj a jeho spoluhráče.

Konečné skóre nakonec ukazovalo 17 killů pro 100 Thieves a 0 pro FlyQuest. Od perfektní hry dělil 100T jen první Rift Herald a jediný turret. Spolu s 100 Thieves slavili v prvním mači letního splitu úspěch i Cloud9, Team Liquid, Immortals a Evil Geniuses.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).