Přejít k hlavnímu obsahu

Nový build LeBlanc terorizuje League of Legends. Jak na to?

16. 6. 2023 | 09:20 League of Legends Tutorial
Statikk Shiv je zpátky. Oblíbený item se po letech znovu vrátil do League of Legends. A hráči testují, co všechno s navrátilcem vymyslí. Jedním z nejsilnějších a nejvíce překvapivých buildů je nová Statikk Shiv LeBlanc. Tato kombinace se rychle rozmohla po soloQ a posouvá jinak nepříliš využívaného šampiona na vyšší úroveň.
Nový build na LeBlanc
Nový build na LeBlanc
Zdroj: League of Legends

Základ je jasný. S Fleet Footwork má LeBlanc větší sustain během laning fáze, čímž se vyřeší jeden z hlavních problémů. Poke je tak snažší a LeBlanc má tak velice dobrý základ do dalšího fungování ve hře.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Prvním itemem pro LeBlanc je Statikk Shiv. Předmět, který by většina čekala u ADC a podobně situovaných šampionů, je v tomto buildu esenciální. Pomůže s wave clearem a split pushem. Ani v jednom LeBlanc běžně nikterak neexceluje. Už nejde jen o burst šampiona, jenž se zaměří na jeden cíl a ten se snaží smazat ze hry.

Důležité je ještě před koupí Statikk Shivu pořídit Kircheis Shard a až poté Noonquiver. Kircheis Shard je silný díky své synergii s Fleet Footwork. Po Statikk Shivu následuje Luden's Echo, Rabadon's Deathcap a Lich Bane.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).