Přejít k hlavnímu obsahu

Posedlý fanoušek cestoval přes tisíc kilometrů, aby zapálil oblíbené streamerce auto

17. 6. 2023 | 13:53 Kauza
Děsivé zjištění čekalo na populární streamerku, když jí z jejího bydliště zavolala její matka, zatímco si užívala na dovolené. Někdo jí zapálil auto a ohrozil tak i životy všech, kteří v okolí bydlí. Žhář byl dokonce zaznamenán na kameře.
Posedlý fanoušek zapálil streamerce auto
Posedlý fanoušek zapálil streamerce auto
Zdroj: Twitter

Streameři se bohužel někdy až příliš často potýkají s děsivými situacemi, za které mohou jejich samotní diváci a fanoušci. Pokud někdo zjistí adresu, odkud osoba vysílá, nastává ještě horší situace a Kylee „justfoxii“ Carterová je toho důkazem. 

Americká streamerka s téměř 600 tisíci odběrateli vyrazila na dovolenou, aby si odpočinula od pravidelného režimu streamování. Relax byl ale přerušen telefonátem z jejího domu. Na druhé straně byla její plačící matka, což už samo o sobě znamenalo, že se stalo něco strašného. „Někdo ti zapálil auto,“ zaznělo z telefonu, „Omlouvám se. Musím jít, je tady policie,“ doplnila ještě matka.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Justfoxii se okamžitě rozhodla zkontrolovat záznam z bezpečnostní kamery, aby zjistila, co se to stalo. Po zhlédnutí záběrů byla v šoku. Muže na video poznala jako fanouška, kterého v posledních dnech u domu vídala. Nevěřila svým očím, když viděla škodu, která byla způsobena na jejím vozidle, a jak nenuceně k tomu všemu muž přistupoval.

„Hasiči přijeli velmi rychle,“ komentovala událost streamerka ve svém videu. „Jsem za to vděčná, protože oheň se rozšířil na plot a spálil i jednu stranu mého domu, ve kterém byla moje máma a mí mazlíčci,“ vysvětlovala traumatizovaně. „Jsem ráda, že jsou všichni v bezpečí. Nikdy jsem si nemyslela, že se mi někdy něco takového stane kvůli streamování.“

Podotkla, že dotyčného muže zadržela policie a situací se zabývá. Podle všeho šlo o osmadvacetiletého muže, který jí přes internet obtěžoval už rok. O jeho posedlosti nejlépe svědčí fakt, že kvůli svému zavrženíhodnému činu cestoval více než tisíc kilometrů z místa svého bydliště. Auto je sice kompletně zničené, nikomu se však naštěstí nic nestalo.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.