Přejít k hlavnímu obsahu

Síla starejch vín. Oskar & olofmeister & shox postupují do finále GOAT League!

20. 6. 2023 | 08:03 Counter-Strike 2 Reportáž
Olof „olofmeister“ Kajbjer má jeden z nejzajímavějších týmů soutěže od 1xBet. Jedním z jeho parťáků je navíc Tomáš „oskar“ Šťastný, který si letní přestávku zpestří bojem o titul.
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport CS:GO Bratislava
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Stejně jako v minulé turnajové přestávce, 1xBet GOAT League spojuje streamery, profesionální hráče a hráčky, komentátory a analytiky. Jedinečné týmy bojují už od čtvrtka bojují o 250 tisíc dolarů. Prvenství z ledna obhajuje Nikola „Lobanjica“ Mijomanović, dalšími kapitány jsou NadeKing, TrilluXe, Nikolarn, Pimp, Dauren „AdreN“ Kystaubayev, Christopher „GeT_RiGhT“ Alesund a Olof „olofmeister“ Kajbjer.

Právě se švédskou legendou a nejlepším hráčem světa za rok 2015 hraje Tomáš „oskar“ Šťastný. Aby velkých postav CS:GO historie nebylo málo, tak v týmu najdeme i Richarda „shox“ Papillona. Všichni tři ve čtvrtfinále zářili a po nevedené skupinové fázi se přičinili o postup do semifinále. Celou sestavu doplňují ruská hráčka Ksenia „Ksu“ Volkova a srbský trenér Nestor „LETN1“ Tanić, aktuálně ve službách TYLOO.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

O postup do finále si olofmeister a jeho parťáci zahráli proti obhájcům titulu. Lobanjicovi ale nabitý kádr nestačil. Karim „Krimbo“ Moussa a Eugene „Aunkere“ Karyat zářili, na zkušené trio však byli krátcí. Oskar byl statisticky nejlepším hráčem všech tří map, ve všech třech případech jej následoval Olof a zelená čísla zaznamenal i shox. Napínavou sérii rozhodli až ve čtvrtém prodloužení decideru poměrem 28:24.

Ve finále na ně v úterý od 17:00 čeká tým Jacoba „Pimp“ Winneche, po jehož boku střílí hvězda Majoru Ivan „iM“ Mihai, zkušený matador Nathan „NBK-“ Schmitt, známý turnajový hlas Chad „SPUNJ“ Burchill a ruská hráčka Tanya „t4tty“ Vorontsova. Těm speciální mapy, které se v GOAT League hrají, opravdu svědčí. Ke tradiční sedmičce se přidaly Train a Dust II, všechny jsou zrcadlově otočeny. Úžasná zábava pro diváky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.