Přejít k hlavnímu obsahu

POTVRZENO: NEOFRAG míří na lavičku OG, v týmu končí i hvězdný sniper

20. 6. 2023 | 16:37 Counter-Strike 2 Přestup
Adam „NEOFRAG“ Zouhar už nefiguruje v plánech OG. Pondělní spekulace potvrdila evropská organizace o den později. Základní sestavu evropské organizace opouští česká hvězda, tentýž osud čeká i Abdula „degster“ Gasanova. Vrátit se naopak má Nemanja „nexa“ Isaković.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Spekulací kolem OG létalo mnoho, nyní jsou odchody oficiální. V sestavě jsou před přechodem na Counter-Strike 2 na lavičku posazeni dva hráči, Adam „NEOFRAG“ Zouhar a Abdul „degster“ Gasanov. Druhý jmenovaný dlouhodobě patřil mezi nejlepší hráče týmu, jeho bench je tak nejspíše z personálních důvodů.

„Oficiálně jsem na lavičce. Poučím se z toho a použiju to jako motivaci ke grindu, abych znovu prokázal své kvality. Chci všem v OG poděkovat za společně strávený čas. Získal jsem spoustu zkušeností, jako hráč i jako člověk,“ napsal NEOFRAG na svůj Twitter. „Nyní se poohlížím po nových příležitostech, takže se neváhejte ozvat. Counter-Strike je vášeň mého života a já budu bojovat dál. O tom nepochybujte,“ doplnil Zouhar. Kam by nyní mohl zamířit?

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Českému střelci se jeho první mezinárodní angažmá nevydařilo podle představ. K týmu se připojil loni ke konci května, od té doby se ve statistikách držel lehce pod průměrem. Zaostával tak za hvězdnými kolegy. Velice podobně na tom byl Maciej „F1KU“ Miklas, který ale jako support v týmu setrvává i pro další éru.

S týmem se už dříve rozloučil dlouhodobý stand-in Nikolaj „niko“ Kristensen a smlouva skončila Shaharu „flameZ“ Shushanovi, o jehož služby má údajně zájem například Team Vitality. F1KU tak zůstává jediný. Vrátit by se však měl bývalý kapitán Nemanja „nexa“ Isaković, který v únoru odešel z osobních důvodů.

Novým sniperem OG by se pak měl stát Iulian „regali“ Harjău. Ten v posledních zápasech týmu vypomáhal, a pokud se do sestavy dostane natrvalo, tak by se opakovala stejná historie jako u příchodu degstera, který by ochutnal vlastní medicínu. Jaké duo ale pětici finálně doplní, takové informace zatím neprosákly.

Aktuální hráči OG:

 Srbsko Nemanja „nexa“ Isaković
 Polsko Maciej „F1KU“ Miklas
 Rumunsko Iulian „regali“ Harjău

 Česká republika Adam „NEOFRAG“ Zouhar – na lavičce
 Rusko Abdul „degster“ Gasanov – na lavičce

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.