Přejít k hlavnímu obsahu

Faker pokořil další legendární hranici. Překoná jej někdo?

22. 6. 2023 | 13:31 League of Legends Zajímavost
Lee „Faker“ Sang-hyeok dál posouvá hranice nejvyšší korejské soutěže v League of Legends. Nejúspěšnější hráč historie oblíbeného esportového titulu se během zápasu T1 proti Kwangdong Freecs dostal přes 4 500 kariérních asistencí. Dál tak zvyšuje náskok na druhého Kang „GorillA“ Beom-hyuna.
Faker pokořil další hranici
Faker pokořil další hranici
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Nejvíce killů, smrtí, asistencí, odehraných a vyhraných zápasů. Všem těmto statistikám LCK vládne Lee „Faker“ Sang-hyeok. Korejský fenomén vládne tamnějšímu League of Legends už deset let a některé z jeho rekordů dost možná zůstanou navždy nepřekonány.

Další hranici pokořil Faker v kolonce asistencí. Na začátku roku se posunul na první pozici, o pár měsíců později už u jeho jména svítí 4 503 asisstů.

Kang „GorillA“ Beom-hyun nasbíral za svou kariéru 4 137 asistencí, cestu hráče už ale ukončil a další tak nepřidá. Z aktivních hráčů je nejblíže prvenství na třetím místě Han „Peanut“ Wang-ho (3 668). V top 10 nechybí ani support T1 Ryu „Keria“ Min-seok (7. místo, 3 302).

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).