Přejít k hlavnímu obsahu

Karty jsou rozdány: 8 hráčů se připravuje na živé finále ve Vodafone PLAYzone Areně!

25. 6. 2023 | 08:33 Aréna
Speciální soutěž Škoda eRally Cupu 2023 zná postupující do živého finále. Po bezmála 120 měřených kilometrech na hladkých asfaltových cestách španělského venkova se z vítězství radovala známá postava českého rallyového esportu – Jan Hujíček z týmu Tomáš Enge SIM Racing.
Škoda eRally Cup
Škoda eRally Cup
Zdroj: Škoda

Po opatrné první rychlostní zkoušce, kdy skončil druhý za Janem Karabinou, se Jan Hujíček vyhoupl na 1. místo a udržel ho až do cíle. Svým přesvědčivým výkonem si zajistil premiérové vítězství v prestižním seriálu Škoda eRally Cup a do nedělního finálového klání půjde v roli favorita.

Již zmíněný Jan Karabina není v seriálu žádným nováčkem, o čemž svědčí jeho několikanásobná účast v předchozích finálových kláních. I přes své bohaté zkušenosti se však tentokrát musel sklonit před vítězným Hujíčkem a přijmout 2. místo s 13sekundovou ztrátou.

Škoda eRally Cup
Škoda eRally Cup
: Škoda

Skvělým výkonem se blýskl teprve 14letý Filip Kubašta. Dokázal pravidelně zajíždět časy v nejlepší šestici a na konci soutěže mu patřilo skvělé 3. místo. Kvůli nízkému věku se však nebude moci zúčastnit živého finále, protože to pravidla neumožňují. Už teď se ale můžeme těšit na příští rok, kdy jistě prožene zkušené matadory domácí virtuální rally scény.

To už velmi úspěšně dělá Michal Wolf, syn loňského šampiona Milana Wolfa. Právě letos dovršil 15 let věku a hned při své premiéře ukázal, že se s ním musí počítat. Jeho stabilní výkony byly odměněny celkovým 4. místem a stejně jako jeho otec si zajistil místo v nedělním finále. Nejlepší osmičku doplnili zkušení matadoři z předchozích ročníku Luděk LušovskýPetr BugyíkJan Miksa a David Dorňák.

Všech 8 borců se utká tváří v tvář v živém finále, které se tentokrát uskuteční ve Vodafone PLAYzone Areně na pražském Chodově. Finále začíná už tuto neděli 25. června v 15 hodin. Pevně věříme, že své favority přijdete osobně podpořit. Pokud byste se nemohli dostavit, můžete sledovat celý závod online na sociálních sítích. Bude to opět špičkové zápolení o hodnotné ceny od společnosti Škoda Auto, v němž si hlavní protagonisté nic nedarují.

Osm postupujících:

  1. Jan Hujíček
  2. Jan Karabina
  3. Luděk Lušovský
  4. Michal Wolf
  5. Milan Wolf
  6. Petr Bugyík
  7. Jan Miksa
  8. David Dorňák
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).