Přejít k hlavnímu obsahu

Astralis vítají dvě posily. Xyp9x i gla1ve posazeni na lavičku

22. 6. 2023 | 15:05 Counter-Strike 2 Přestup
Dánská organizace Astralis oznámila dvě změny ve své Counter-Strike sestavě. Za hlavní tým už si nezahrají Lukas „⁠gla1ve⁠“ Rossander ani Andreas „⁠Xyp9x⁠“ Højsleth, jejich místa zaujmou mladé posily. Alexander „⁠Altekz⁠“ Givskov se navíc vrací zpět do Astralis Talent.
Xyp9x a gla1ve
Xyp9x a gla1ve
Zdroj: FACEIT

Nicolai „dev1ce“ Reedtz je posledním držákem z legendárního jádra Astralis. Na lavičku byl nyní posazen i kapitán Lukas „gla1ve“ Rossander. Zkušený lídr výkonnostně zaostával a po opakovaných nezdarech byl posunut do role náhradníka. Jeho roli nyní dle očekávání převezme Benjamin „blameF“ Bremer.

„S Astralis jsem si vytvořil vzpomínky na celý život a budu si toho navždy vážit. I nadále budu fandit zpovzdálí. Děkuji všem fanouškům za to, že při mně a týmu v průběhu let stáli. Vězte, že se těším na to, co přinese budoucnost,“ rozloučil se gla1ve s Astralis. Smlouvu má platnou ještě na rok, tak uvidíme, jaké budou jeho další kroky.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

O své místo v hlavním týmu přišel i Alexander „Altekz“ Givskov. Ten šanci v trvalé angažmá v A-týmu neproměnil a po dvou měsících vrací do Astralis Talent, kde na lavičku posunul Andrease „Xyp9x“ Højsletha. Také jeho dny se zdají být po 7,5 letech sečteny, ačkoliv mu běží smlouva až do roku 2025.

První posila je z řady očekávaných. Příchod Victora „Staehr“ Staehra byl předpovídán již na přelomu května a června, kdy mělo dojít k dohodě na rok 2024. Ze Sprout nakonec mizí s předstihem před koncem smlouvy. Druhou novou tváří se v kádru Astralis překvapivě stává Johannes „b0RUP“ Borup, který naposledy reprezentoval CPH Flames a MAD Lions. Po angažmá v Heroic půjde o jeho druhou šanci na Tier 1 scéně.

Sestava Astralis:

 Dánsko Benjamin „blameF“ Bremer
 Dánsko Nicolai „dev1ce“ Reedtz
 Dánsko Christian „Buzz“ Andersen
 Dánsko Victor „Staehr“ Staehr
 Dánsko Johannes „b0RUP“ Borup

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).