Přejít k hlavnímu obsahu

Nejsmolnější možné vyřazení. Celoroční snahu ENTERPRISE zmařilo jediné kolo

23. 6. 2023 | 14:05 VALORANT Reportáž
Takový konec si nezaslouží nikdo. ENTERPRISE v nejdůležitějším turnaji roku jednou vyhráli a jednou prohráli, i přesto ve své skupině skončili poslední. Formát je dál bohužel nepustil.
Cantzer, Minny, MaFiN
Cantzer, Minny, MaFiN
Zdroj: ENTERPRISE esports

Ve čtvrtek večer se proti sobě postavili vicemistři devíti evropských regionálních soutěží. Mezi nimi se nacházeli také ENTERPRISE, kteří se bohužel museli již představit bez jedné ze svých hlavních hvězd. Benjy „benjyfishy“ Fish se nechal zlanařit na posun na nejvyšší úroveň, i když přestup zatím oficiální není.

ENTERPRISE si tak z německé ligy vypůjčili Maximiliana „bucher“ Buchera. Do skupiny C i s náhradníkem vstoupili na jedničku, poměrem 13:11 dokázali porazit silný španělský Team Queso. Ten si ale jednoznačně poradil s třetím do party, francouzským týmem Mandatory, a musel se spoléhat na prohru českého celku.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Formátem tříčlenných skupin byl totiž Round Robin, tedy každý s každým, ještě k tomu na jedinou vítěznou mapu. Půlroční snaha se tak mohla za dvě hodiny rozplynout v prach. A to se také stalo. Mandatory porazili ENTERPRISE 16:8 a díky lepšímu skóre obsadili druhé místo. O jediné vyhrané kolo nad českým celkem...

Team Queso naopak postoupil přímo do semifinále, kde čekají také GTZ Esports a FOKUS. Zástupce severské ligy přitom zažil ve skupině A stejný scénář, rovněž na úkor českého hráče. GMT s Martinem „marteen“ Pátkem jednou vyhráli, ale porážka vyšším rozdílem znamenala poslední místo. Smutný konec sezóny.

Čeští fanoušci tak už vyhlížejí přímo hlavní část, kde naštěstí čeká dva další borci z české scény. Martin „Magnum“ Peňkov je s týmem Apeks suverénním králem VRL Northern: Polaris, Ondřej „MONSTEERR“ Petrů se svými Acend ovládl místní soutěž VRL East: Surge. Oba půjdou do akce přesně za týden.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.