Přejít k hlavnímu obsahu

Nikdo není lepší. Fnatic jsou dvojnásobní králové světa, nadvláda pokračuje

25. 6. 2023 | 19:52 VALORANT Reportáž
Fnatic se povedlo něco, co žádný jiný tým zatím nedokázal. Po vítězství na mezinárodním turnaji LOCK//IN v São Paulu přidávají do své sbírky další cennou trofej. Ovládnutím Masters Tokyo se zapsali do historie jako absolutní jednička a odkaz, který budují, nemá obdoby.
Fnatic jsou prvním týmem se dvěma tituly
Fnatic jsou prvním týmem se dvěma tituly
Zdroj: VALORANT Esports

Rok 2022 značí dynastii Fnatic na poli Valorantu. Nikdo jiný na mezinárodní stagi neobhájil světový titul, až do teď. Hvězdná sestava v Tokiu prohrála jedinou mapu, jinak ani jednou nezaváhala. Čtyři z pěti hráčů vládnou statistikám celého turnaje, a to navíc ani nehráli své do té doby nejnebezpečnější agenty. Celý svět vzhlíží k Fnatic jako k tomu nejlepšímu týmu, který kdy existoval. Všechna tato tvrzení to dosvědčují.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Od zformování sestavy na počátku roku zakusili hořkost porážky pouze jedinkrát, ve finále domácí EMEA ligy proti Team Liquid. Od té chvíle se ale opět posunuli na vyšší úroveň a znovu už neklopýtli. Nejprve zdecimovali NRG, následně šampiony pacifické ligy Paper Rex. Jako první je potrápili před branami finále Evil Geniuses, se kterými se opět shledali v závěrečném utkání. Tentokrát byli ale FNC preciznější.

Rychle vyhráli první mapu, na druhé to bylo poněkud těsnější. Rozhodlo až úplně poslední kolo a hvězdná sestava byla blízko k triumfu. Jenže na jejich oblíbeném Bindu se ocitli v nepříznivém stavu 7:12 a nesměli tak chybovat. Díky kolu za kolem se ale podařilo vyrovnat a v prodloužení opravdu urvali vítězství. Radost hráčů byla neskutečná a turnaj měl svého šampiona. Fnatic jsou prostě o míle daleko.

Pro většinu týmu jde o druhou trofej, pro Timofeje „Chronicle“ Khromova dokonce o třetí kousek do sbírky. Nikdo nehrál finále tolikrát jako tento talent. Pochopitelně je každý člen sestavy naprosto klíčový. Oči všech se pomalu schylují ke zlatému hřebu sezóny v Los Angeles, kde bude možnost získat nejprestižnější trofej roku. Fnatic jsou pochopitelně naprostým favoritem a mohou v zámoří zakončit dokonalý rok.

V Tokiu se zároveň potvrdila popularita FPS titulu od Riot Games. Aréna byla každý den kompletně vyprodaná a fanoušci fandili nepřetržitě, ať už hrál kdokoliv. Vášeň pro hru ukazovali po celý průběh turnaje a ukázali světu tu nejlepší atmosféru. Kdo ví, třeba se brzy do země vycházejícího slunce brzy vrátíme!

Vítězná sestava týmu Fnatic:

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.