Přejít k hlavnímu obsahu

Českou bitvu ovládl Humanoid. Fnatic se dotáhli na vrchol tabulky

26. 6. 2023 | 11:30 League of Legends Reportáž
Letní split LEC je pro fanoušky Fnatic snový. Po dvou tragických výsledcích se aktuálně drží na děleném prvním místě. Kromě vítězství střádají i výborné výkony, individuální sílu podporuje překvapivě dobrá týmová souhra. Poslední obětí Fnatic byli do té doby neporažení MAD Lions v čele s Matyášem „Carzzy“ Orságem. Triumvirát na prvním místě doplňují G2 Esports.
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Nová botlane dělá zázraky. Oh „Noah“ Hyeon-taek a Adrian „Trymbi“ Trybus přišli do Fnatic a přinesli s sebou vítěznou formulu. Alespoň tak to vypadá po úvodních pěti zápasech LEC. Fnatic prohráli pouze utkání proti G2 Esports, ostatní čtyři špíly zvládli bez větších problémů.

Čtvrtý triumf zapsali hráči v černé a oranžové v neděli proti MAD Lions. Český duel mezi Markem „Humanoid“ Brázdou a Matyášem „Carzzy“ Orságem nerozhodovali domácí hvězdy, nýbrž výborně hrající Óscar „Oscarinin“ Muñoz Jiménez. Mladý španělský toplaner každým zápasem v LEC roste a kromě individuálního skillu se ukazuje i jako důležitý caller.

V jeden moment ale byl Carzzy smutný hrdinou. V 18. minutě jej právě Oscarinin odchytil a Fnatic se dostali na koně. Po zbytek hry už byli Fnatic takřka bezchybní, MAD Lions se k ničemu nedostali. Ve 29. minutě už explodovala základna MAD Lions a LEC je bez neporaženého mančaftu.

Ještě před českým soubojem se odehrála další čtyři utkání nejvyšší evropské soutěže v League of Legends. XL si trochu překvapivě poradili s BDS, Astralis následně prodloužili trápení Vitality. Team Heretics prohrál po perfektním startu do ligy další zápas, tentokrát nestačil na KOI. G2 i přes nepřesvědčivý výkon porazili SK Gaming.

Program LEC pokračuje v pondělí 26. června od 18:00. Hlavním lákadlem je poslední špíl dne mezi Fnatic a Vitality. Porazí Elias „Upset“ Lipp svůj bývalý tým?

Pořadí LEC
Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
: Česká asociace esportu
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).