Přejít k hlavnímu obsahu

Totální propadák. Evropský supertým se trápí na posledním místě

26. 6. 2023 | 15:31 League of Legends Příběh
Bída s nouzí. Tak by se dal jednoduše zhodnotit prozatímní letní split LEC ze strany Vitality. Evropský „supertým“ vyhrál jediný zápas. Další čtyři prohrál. Potácí se na poslední příčce LEC, před sebou zápas proti favorizovaným Fnatic. Třetí týden tak bude s největší pravděpodobností pro Eliase „Upset“ Lippa rozhodující.
Elias "Upset" Lipp
Elias "Upset" Lipp
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

V zimě zklamání z nepostupu do play-off, na jaře nepovedené semifinále a vypadnutí před top 2. Letní split byl plný očekávání, fanoušci vyhlíželi nejlepší Vitality v roce 2023. Jenže realita je naprosto opačná. Zlepšení? Vůbec.

Po pěti utkáních jsou Vitality poslední. 1-4, stejným skóre se „chlubí“ jen SK Gaming, proti kterým si Vitality připsali jedinou výhru.

Těžko hledat pozitivní stránku u obhájců bronzu. Zhou „Bo“ Yang-Bo má nejvíc průměrných smrtí a v jungli se trápí. V nelichotivých výkonech pokračuje Luka „Perkz“ Perković, za svým jinak vysokým standardem zaostává i zbytek sestavy.

Vitality musí co nejdříve zabrat a dostat se zpět do tempa. První část sezony je krátká, pouhých devět kol. Vitality mají více než polovinu za sebou a pokud chtějí postoupit do skupinové fáze, potřebují se dostat alespoň na tři výhry. To znamená ve zbytku Summer Season alespoň 50% win rate.

Los je celkem přívětivý, největším soupeřem budou hned v pondělí momentálně vedoucí Fnatic. Třetí týden ale přinese zápasy se spíše průměrnými KOI, Team BDS a XL. Cesta za postupem je tak stále otevřená.

Zbývající zápasy Vitality v LEC
1. 7.20:00VitalityKOI
2. 7.19:00VitalityTeam BDS
3. 7.19:00VitalityXL
Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
: Česká asociace esportu
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).