Přejít k hlavnímu obsahu

Česko-slovenské trio míří do Evropy. Skupinová fáze startuje ve středu

27. 6. 2023 | 18:51 Counter-Strike 2 Preview
LORGAR Cup se konečně dostává do své mezinárodní části. Zástupci Česka, Slovenska, Bulharska, Rumunska a Ukrajiny se od 28. června do 2. července utkají o 15 tisíc dolarů.
LORGAR Cup
LORGAR Cup
Zdroj: CEE Champions

Česko-slovenskou kvalifikaci ovládli největší favorité a jsou připraveni se porvat o postup do play-off. Jako první půjde do hry ten vůbec nejžhavější kandidát české scény. Dynamo Eclot letos ovládlo dva nejdůležitější lokální turnaje a vědět o sobě dává i za hranicemi. Další šanci nabídne právě LORGAR Cup.

Pardubický celek do turnaje vstoupí v 18:00 proti allStars Gaming z Rumunska. Ve druhé zápasové dvojici skupiny A najdeme jejich národní souputníky doggonogog. Za tento mix se představí i objev posledního CS:GO Majoru Ivan „iM“ Mihai, pro kterého může jít o poslední turnaj před přestupem. Čtvrtým do party je bulharská dvojka Katuna. Jelikož se vše hraje jako BO1, ještě večer poznáme osudy celého kvarteta.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: PLAYzone

Další dva zástupci česko-slovenských vod poplavou ve skupině B. Pro ENTERPRISE půjde o dobrou zkoušku nové sestavy, Josef „MoriiSko“ Maurenc i navrátilec Robert „manguss“ Kasper budou náležitě připraveni. SINNERS AC za sebou naopak nemají mnoho mezinárodních turnajů a půjde tak o cennou zkušenost.

Hlavním favoritem jejich skupiny je silná bulharská sestava 500, která sice před několika dny prodala Alekse „Rainwaker“ Petrova do týmu Liquid, ale stále jde o dlouhodobě jeden z nejznámějších celků evropské Tier 3 scény. Bulharům se na úvod čtvrtečního programu postaví akademie hříšníků. Složení skupiny B doplňuje IKLA, jediný vyslanec ukrajinské scény. Pro ENTERPRISE jde o velice rovnocenného soupeře na rozehřátí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.