Přejít k hlavnímu obsahu

Streamer se oholil kvůli donatu, dárce zpětně příspěvek zrušil. Situaci zachránil Alan Walker

27. 6. 2023 | 19:38 Fortnite Twitch
Tohle nedopadlo podle představ. Dvacetiletý streamer se rozhodl oholit si hlavu a obočí výměnou za peněžní dar od jednoho ze svých fanoušků. Nicméně poté, co se oholil, dárce překvapivě zrušil svou platbu, což způsobilo vlnu reakcí a diskuzí v online komunitě. Situaci nakonec zachraňoval norský DJ.
Streamer Lacy si holí hlavu
Streamer Lacy si holí hlavu
Zdroj: Twitch/Lacy

Streamer Lacy se rozhodl vyzkoušet odvážný kousek, kterým by si vydobyl větší pozornost. Sliboval, že si během subathonu oholí hlavu a obočí naživo na svém streamu. Samozřejmě pokud se najde dárce, který poskytne velkou finanční částku. Ta činila dva a půl tisíce dolarů, tedy něco přes 50 tisíc korun. Jeho komunita byla nadšená tímto nápadem a začala  sbírat peníze na tento neobvyklý „cíl“.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Když se objevil hrdina s potřebným donatem, rozhodl se streamer splnit svůj slib. Všechno vypadalo v pořádku, dokud se neobjevila nečekaná zpráva. Dárce, který částku poskytl, si vše rozmyslel a rozhodl se zrušit svou platbu.

Reakce ze strany streamera i jeho fanoušků byly smíšené. Někteří se cítili zklamaní a zrazení. Na druhou stranu byli i tací, kteří se rozhodli podpořit streamera v této obtížné chvíli. Lacy byl pochopitelně z této situace zdrcený a nechtěl ani v subathonu pokračovat. Celý incident se donesl až ke slavnému norskému producentovi a DJ Alanu Walkerovi, který se ho rozhodl podpořit a přispěl 200 tisíci bity (v přepočtu 2 000 dolarů).

Štítky: Twitch, donate
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.