Přejít k hlavnímu obsahu

Nejen trojnásobní mistři ČR. SINNERS kralují také domácím akademiím

28. 6. 2023 | 16:03 Counter-Strike 2 Reportáž
Rising Talents League zná svého prvního šampiona. SINNERS Academy si v napínavé finálové bitvě poradila s Entropiq Future a pilotní sezónu opanovala bez jediné porážky.
SINNERS Academy
SINNERS Academy
Zdroj: SINNERS

SINNERS AC prošli základní částí jako nůž máslem, nejblíže výhře proti nim byli Dynamo Eclot Thunders. Tyto dva celky se shodou okolností potkaly i v semifinále, které opět muselo rozhodnout až prodloužení. Pardubičtí mladíci soupeře trápili, ale poslední krok udělat nedokázali, a tak hříšnici postoupili do finále.

V soutěži pro akademie předních domácích týmů si dobře vedli také Sampi NEXT a Entropiq Future, kteří utvořili druhou semifinálovou dvojici. Oba celky si ve druhé polovině soutěže prošli změnami, ty nakonec lépe vyšly EIQ. Sampi NEXT si do play-off formu nepřenesli a následně prohráli i zápas o třetí místo.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Všichni ale čekali na finále. Na úvodní mapu Ancient lépe vstoupili Entropiq Future, kteří vedli 6:0 a první polovinu zakončili se skóre 10:5. SINNERS AC ale začali otáčet a zvládli také napínavou koncovku. Patrik „outex“ Tomko dovedl svůj tým 29 killy k výhře, na druhé straně nejlépe střílel Ruslan „woozzzi“ Aliev.

Podobně drtivý start měli EIQ Future také na Overpassu. Hříšníkům se dlouho nedařilo najít recept na jejich obranu, ale za stavu 10:0 vyhráli pět kol za sebou a ve své sérii pokračovali i po změně stran, kdy se dokonce bez ztráty bodu dostali do vedení. Jakmile ale EIQ našli svůj recept, byli k nezastavení opět oni.

Na oba týmy tak čekala rozhodující Mirage, jejíž průběh byl zatím nejvíce vyrovnaný. Momentum se přelévalo ze strany na stranu, první polovina skončila nejtěsnějším rozdílem. SINNERS AC se ale za obranu prezentovali lepším dojmem než soupeř a po suverénní cestě ligou nakonec opanovali i finálovou bitvu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.