Přejít k hlavnímu obsahu

Praní špinavých peněz! Kvůli herním předmětům nelegálně proteklo 275 milionů korun

30. 6. 2023 | 10:27 Counter-Strike 2 Zajímavost
Podsvětím otřásá skandál obřích rozměrů. CEO CSGOEmpire se vydal do boje se společností CSGORoll, která podle jeho informací porušuje zákony. A právě ve středu večer odpálil skutečnou bombu. „Prostřednictvím přísně tajného programu CSGORoll Supplier obchodníci jen za poslední měsíc nelegálně vyprali 12,7 milionu dolarů v kryptoměnách,“ uvádí Warren.
AWP Graphite se vzácnými samolepkami
AWP Graphite se vzácnými samolepkami
Zdroj: Valve

Když slavná organizace G2 Esports před dvěma měsíci oznámila partnerství s marketem CSGORoll, vysloužila si spoustu kritiky. Na propagaci totiž využili čerstvě osmnáctiletého Ilju „m0NESY“ Osipova. Kdo ale dokázal přivřít oči, ten neměl jednoduchou dnešní noc. Na povrch totiž vyplavaly nekalé praktiky.

V noci totiž dorazila další vlna banů na Steam účty traderů, kteří obchodují na stránkách, jenž nesplňují aktualizované podmínky Valve. Aktuálně je známých asi 40 účtů s herními předměty v celkové hodnotě přes 66 milionů korun. Většina má být spojena právě s CSGORoll. Jen se podívejte, jaké kousky uvízly v síti.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

CEO konkurenční platformy CSGOEmpire Warren ale šel ještě dále. Na svém Twitteru zveřejnil, jak funguje schéma CSGORoll na propírání peněz skrze kryptoměny a publikoval také seznam dodavatelů, kteří se pod rouškou dohody o mlčenlivosti na podvodu podílejí. Tito dodavatelé také mají levnější CSGORoll mince.

Zabanovaný uživatel s nejhodnotnějším inventářem na seznamu dokonce Warrena vydíral, že zveřejní jeho adresu, pokud si vše nenachází pro sebe. Jde totiž o to, že se CSGORoll inzeruje jako tržiště bez možnosti výběru v kryptoměnách, který je ale ve skutečnosti povolen. Nyní je ale všechno venku a právní bitva začíná.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.