Přejít k hlavnímu obsahu

Vitality reagují na tragickou formu. Bo na lavičce, nastoupí 17letý talent

29. 6. 2023 | 16:10 League of Legends Přestup
Měl ovládnout Evropu, teď si ale sedá na lavičku. Zhou „Bo“ Yang-Bo byl podle zákulisních informací po dvou neúspěšných týdnech letního splitu nahrazen v základní sestavě Vitality Kacperem „Daglas“ Dagielem. 17letý polský jungler bude zároveň nadále hrát za Vitality.Bee. Budoucnost Yang-Boa je neznámá, stejně jako čas, po který bude benchnutý.
Vitality reagují na tragickou formu. Bo na lavičce, nastoupí 17letý talent
Vitality reagují na tragickou formu. Bo na lavičce, nastoupí 17letý talent
Zdroj: Riot Games/Vitality

Bída s nouzí. Tak by se dal jednoduše zhodnotit prozatímní letní split LEC ze strany Vitality. Evropský „supertým“ vyhrál jediný zápas. Dalších pět prohrál. Potácí se na poslední příčce LEC, před sebou má poslední tři špíly. Třetí týden bude s pro Eliase „Upset“ Lippa a spol. rozhodující.

Pomoci má rychlá výměna na roli junglera. Zhou „Bo“ Yang-Bo, čínská superstar, jde podle Erose na lavičku. Informace následně potvrdil i další známý insider LEC Wooloo. Samotný Bo rozhodnutí organizace potvrdil svým tweetem. „Vrátím se,“ slibuje.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Na Summoner's Rift jako součást „A“ týmu Vitality poprvé nastoupí Kacper „Daglas“ Dagiel. Polský jungler je součástí organizace od začátku letošního roku, předtím se angažoval především v tier 2-3 evropských týmech. V minulosti se ukázal i na European Masters, v nejvyšší lize bude poprvé.

Úvodní ostrou zkouškou bude pro Daglase sobotní utkání s KOI. Následovat budou špíly s BDS a EXCEL. Cílem pro Vitality jsou minimálně dvě vítězství, cokoli horšího by znamenalo konec nadějí.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).