Přejít k hlavnímu obsahu

Milionová pokuta. Astralis byli potrestáni za dva roky starou kontroverzi

29. 6. 2023 | 18:16 Counter-Strike 2 Kauza
Odchod Nicolaie „HUNDEN“ Petersena z týmu Astralis zřejmě nebyl tak úplně náhodný. Jen osm dní po konci dánského analytika v organizaci ohlásila společnost ESL pokutu ve výši 100 tisíc dolarů pro Astralis. „Bylo zjištěno, že společnost Astralis udržovala a neoznámila střet zájmů,“ stojí v oficiálním prohlášení. Co se stalo?
Astralis
Astralis
Zdroj: BLAST Premier

Nicolai „HUNDEN“ Petersen je znovu středem pozornosti a opět v negativním světle. Dánský analytik má za sebou nejednu kontroverzi. Ta, kvůli které se jeho jméno vrací do úst CS:GO komunity, se s ním táhne od léta 2021.

Tehdy vydala organizace Heroic šokující vyjádření. HUNDEN údajně sdílel strategie týmu s konkurencí. Celou věc prošetřila agentura ESIC, jejímž úkolem je chránit integritu profesionálního CS:GO. ESIC Petersena zabanoval na dva roky.

Trest byl nakonec zkrácen a HUNDEN se mohl v lednu letošního roku přidat k týmu Astralis. Ten ale po necelých šesti měsících nečekaně opustil. Netrvalo dlouho a celá situace se zdá být vysvětlena.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Pokuta 100 000 $

ESL přišlo s prohlášením o pokutě pro organizaci Astralis ve výši 100 tisíc amerických dolarů. Důvodem je „udržování a neoznámení střetu zájmů“, které je proti pravidlům tzv. Louvre Agreementu.

„Vyšetřování bylo ukončeno. Zjistilo, že společnost Astralis v období od dubna do července 2021 požádala o služby budoucího zaměstnance a přijala je, čímž došlo ke střetu zájmů, neboť tato strana zastávala vedoucí pozici v konkurenčním týmu,“ vysvětluje ESL.

Všechny prsty teď ukazují směrem na dva roky starou kauzu Nicolaie „HUNDEN“ Petersena a Astralis. Již tehdy se spekulovalo, že právě dánskému konkurentovi HUNDEN poskytoval tajné informace.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).