Přejít k hlavnímu obsahu

Korejský hráč pozastavil zápas kvůli nefunkčními itemu. Ten si ale nekoupil

30. 6. 2023 | 08:19 League of Legends Příběh
Někdy rozlité pití na klávesnici, jindy nefunkční šampion. Důvodů, proč hráči během profesionálních zápasů mohou pozastavit hru, je mnoho. Choi „Doran“ Hyeon-joon je ale s největší pravděpodobností v tomto ohledu průkopníkem. Během utkání proti OKSavingsBank BRION požádal o pauzu kvůli nesprávně fungujícímu Statikk Shivu. Tento item ale Doran vůbec v inventáři neměl.
Korejský toplaner zastavil hru kvůli nefunkčními itemu. Ten si ale nekoupil
Korejský toplaner zastavil hru kvůli nefunkčními itemu. Ten si ale nekoupil
Zdroj: Riot Games

To, že itemy v League of Legends nefungují tak, jak mají, se čas od času stává. MOBA hra od Riot Games nebude nikdy kompletně bez chyb, bugy se objevují i během profesionálních zápasů. Doran si myslel, že něco podobného potkalo i jeho.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Pozastavil utkání, hledal řešení problému. Jakého? Neobjevoval se speciální efekt Statikk Shivu, žádné blesky během útočení na miniony. Problém ovšem nebyl ve hře. Doran si ještě Statikk Shiv nestihl koupit. Důvod pauzy tak byl velice rychle vyřešen.

Šlo celkem o třetí pauzu týkající se jednoho z nejnovějších itemů v LoL. V předchozích dvou případech ale Statikk Shiv v inventářích nechyběl. Jednou jej Kim „Aiming“ Ha-ram pořídil v době, kdy byl předmět zakázán. Následně Statikk nakoupil Heo „ShowMaker“ Su. Soupeřící tým OK BRO si nebyl jistý, zda není item i nadále zabanován. Vše ale bylo v pořádku.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).