Přejít k hlavnímu obsahu

Finále bez českého týmu. Dosáhnou DNE alespoň na bronz?

2. 7. 2023 | 14:12 Counter-Strike 2 Preview
Mezinárodní turnaj LORGAR Cup se nakonec bude muset obejít bez české účasti ve finále. Poslední tuzemskou nadějí v play-off bylo Dynamo Eclot, které nakonec bez Guye „anarkez“ Trachtmana v semifinále těsně nestačilo na 500. O bronz se DNE porve s IKLA.
Vít "nbqq" Pohlot
Vít "nbqq" Pohlot
Zdroj: Matúš Zeťák/PLAYzone

ENTERPRISE a SINNERS Academy vypadli ještě před branami play-off, Dynamo Eclot došlo o jednu překážku dál. Brány finále ale neprolomilo. Pardubická organizace neměla vůbec jednoduchého soupeře, bulharští 500 jsou momentálně 49. týmem světa (DNE jsou 66.).

Český celek s náhradníkem Martinem „Happyy“ Hlaváčem do zápasu nastoupil velice dobře. Dynamo Eclot vyhrálo první mapu, na Anubisu povolilo soupeři jen devět kol. Martin „Dytor“ Handl opět pálil ostrými a především díky jeho přesné mušce se DNE dostali na dostřel play-off.

Dytor ale nebyl jediným hráčem na serveru, kterému se nadmíru dařilo. Parádní špíl odehrál i Hristiyan „REDSTAR“ Pironkov. Na Ancientu skóre 34-9, na Overpassu 26-20. 500 měli jasného tahouna. Poslední dvě mapy zvládli (16:7, 16:14) a slavili postup do finále.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
: Česká asociace esportu

Ve finále se odehraje bulharské derby. Proti 500 totiž nastoupí Katuna, jejíž barvy hájí i bývalý sniper ENTERPRISE Deyvid „h4rn“ Benchev. Katuna v semifinále bez větších problémů poslal do zápasu o třetí místo IKLA (16:7, 16:12).

Utkání o bronz začíná v neděli od 17:00, finále je pak na programu od 20:00. Zápasy můžete sledovat živě na streamu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).