Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot si po přestávce odnáší první medaili. O titul si to rozdali Bulhaři

3. 7. 2023 | 07:54 Counter-Strike 2 Reportáž
Oficiální turnajová přestávka se chýlí ke konci, někteří ovšem do kolotoče vstoupili dříve než jiní. Dynamo Eclot se sice v LORGAR Cupu ještě neukázalo v plném složení, i přesto se mu i s náhradníkem z vlastní akademie podařilo dokráčet k bronzové medaili.
nbqq, K1-FiDa, Valencio
nbqq, K1-FiDa, Valencio
Zdroj: Dynamo Eclot

Dynamo Eclot začalo svoji pouť mezinárodním turnajem postupem ze skupiny na úkor týmu allStars Gaming, který dvakrát porazilo. Jediná prohra přišla proti bulharské Katuně, jež přes ukrajinský celek IKLA postoupila do finále. Aby složení zápasu o titul nebylo o desítce hráčů z jednoho států, DNE museli zakročit.

Jejich soupeřem však byl známý tým 500. Série však pro českého zástupce začala parádně, Martin „Dytor“ Handl pokračoval ve výtečných výkonech a dovedl Dynamo Eclot k výhře Anubisu, soupeřova map picku, 16:9. Na Ancientu ovšem 500 srovnali a na Overpassu rozhodli sérii nejtěsnějším možným rozdílem.

 

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Na český celek tak zbyla jen bitva o bronz. S ukrajinským soupeřem si však dokázali poradit, náhradník Martin „Happyy“ Hlaváč dokonce na obou mapách přestřílel svého přímého soka. Výhrou 2:0 si tak Dynamo Eclot dokráčelo pro další letošní medaili a hráči prokázali připravenost na druhou polovinu roku.

Celkové prvenství si dle očekávání odnesl tým 500, i když ještě hrál s koučem Denisem „Grashog“ Hristovem. Domácí rivalové jim však výhru nedali zadarmo, jednu z map rozhodovalo až čtvrté prodloužení. 500 berou 8 tisíc dolarů za první místo, poražený Katuna 4 500 $ a na DNE zůstává zbylých 2 500 $.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.