Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle bude chtít životní formu. Dynamo Eclot zná soupeře pro boj o Ligu mistrů

4. 7. 2023 | 19:15 Counter-Strike 2 Preview
Konferenční část ESL Pro League se dá považovat za předkolo Ligy mistrů světa Counter-Striku. Dvakrát do roka má díky partnerství Tipsport MČR CS:GO se světoznámým pořadatelem ESL vítěz domácích šanci se dostat mezi světovou smetánku. Další taková přichází nyní.
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Bratislava
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Dynamo Eclot v letošním roce ovládlo oba velké domácí turnaje a z hlediska výkonů na česko-slovenském poli se dá považovat za lokální jedničku. Nyní se ale musejí ukázat i ve světě. V konferenční části se totiž utkají s devíti dalšími regionálními šampiony o postup do 18. sezóny slavné soutěže ESL Pro League.

Konkurence je ale opravdu silná, mezi účastníky najdeme tři týmy z nejlepší světové třicítky. Velkou Británii budou reprezentovat Major čtvrtfinalisté Into The Breach, Balkán zastoupí Bad News Eagles a z iberské scény dorazí SAW. Dále se ukáží neméně kvalitní Looking4Org z Francie či Eternal Fire z Turecka.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

EPL-C proběhne 14. až 16. července, o prvním víkendu po konci letní přestávky. Desítka týmů bude bojovat o dva postupové sloty, jedna prohra znamená konečnou. Český zástupce odstartuje svoji pouť proti ex-KRC Genk, bývalé CS:GO sestavě belgického fotbalového celku, která ovládla nejvyšší soutěž Beneluxu.

Pokud Dynamo Eclot uspěje, tak jej čeká vůbec nejtěžší oříšek. Into The Breach však údajně chystají změny ve své sestavě, které ještě nejsou oficiální, což by mohla být pro DNE šance zaskočit nesehranou pětici. Pokud ITB skolí, zahrají si o postup proti lepšímu ze dvojice Looking4Org, Eternal Fire. Nic jednoduchého.

ESL Pro League: European Conference
ESL Pro League: European Conference
Foto: ESL Counter-Strike
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.