Přejít k hlavnímu obsahu

Gigantický polský turnaj o 1 milion dolarů! Může si jej zahrát i český tým?

20. 7. 2023 | 10:42 Counter-Strike 2 Turnaj
Že by konkurence pro IEM Katowice? Husarský pohár proti sobě postaví osmičku týmů, které si zahrají o 1 000 000 dolarů. Pokud načasování vyjde, může jít o první velký turnaj v CS 2.
Śląski Stadium
Śląski Stadium
Zdroj: stadiony.net

Negativní hlasy o turnaji stále pochybují, organizátoři ale odhalují jednu náležitost za druhou. Konečně se dostaly také k pozvaným týmům, které utvoří polovinu startovní listiny. Ten vůbec první představil polský patriot a bývalý profesionál Jarosław „pashaBiceps“ Jarząbkowski. Jde o domácí jedničku 9INE.

Druhou pozvánku si vysloužil aktuálně pátý nejlepší tým světa, který také nevyužil přestupového okna. Do Polska na konci prázdnin dorazí ENCE. Zbylé dvě pozvánky by měly být odhaleny brzy. Milionový prize pool je obřím lákadlem, skrze termínovou kolizi nemohou dorazit pouze týmy ze skupiny A ESL Pro League.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Hussar Cup bude součástí velkého festivalu ve městě Chorzów. Centrem všeho dění bude Slezský stadion, na který se už chystá vyhlášené polské obecenstvo. Kromě esportového eventu se uskuteční také herní a technologický veletrh, konference nebo třeba průvod městem. Půjde skutečně o velkolepou akci.

Counter-Strike turnaj se uskuteční na přelomu srpna a září a bude se jen čekat, kdy vyjde CS 2. Termíny kvalifikací jsou však už známé, a teoreticky se může stát, že proběhnou v CS:GO a LAN finále už v CS 2. Kvalifikační boje o čtyři sloty, rozdělené do regionů, vypuknou 20. července. Uspěje nějaký CZ/SK tým?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.