Přejít k hlavnímu obsahu

T1 bez Fakera? Proti předposlednímu týmu ligy prohráli 8:37

5. 7. 2023 | 14:50 League of Legends Reportáž
Horší sérii T1 za poslední dva roky neodehráli. Dalo se to částečně očekávat, tým hrál bez svého midlanera a musel jej nahradit nováčkem z akademie. Ale mid nebyl zdaleka jediným problémem. T1 hrají jako tým čím dál tím hůř a prohraná série proti DRX dala všemu korunu. A lepší to v nejbližší době nebude.
T1 na MSI
T1 na MSI
Zdroj: Colin Young/Riot Games (s povolením)

Yoon „Poby“ Sung-won má zřejmě nejtěžší práci ve světě League of Legends. 17letý hráč z akademie T1 musí nahradit nejlepšího hráče v historii v týmu, který má ty nejvyšší cíle. Fanoušci chtějí výhry, nic jiného neberou. Tlak je obří a úvodní prohra nepomáhá.

T1 se nedařilo. Nic. Kam přišli, tam byl problém. DRX měli ve všem navrch, Kim „Rascal“ Kwang-hee byl k neporažení. Se svým Jaxem přejel všechno, co mu stálo v cestě. 7/1/2, 291 minionů, 33,4% damage svého týmu. Choi „Zeus“ Woo-je na druhé straně ukončil první hru se skóre 0/6/0. V letošním roce neměl horší zápas.

Druhá hra byla vyrovnanější, i tak ale měli DRX utkání pod kontrolou. Týmově byli T1 dál mimo, synergie byla neexistující. Po hodině byla série u konce, DRX zvítězili 2:0. Na zabití v součtu obou her 37:8. Úřadující mistři světa se zároveň zvedli z předposledního místa.

T1 musí doufat, že se jejich midlaner uzdraví co nejrychleji. V další sérii nastoupí proti vedoucím Gen.G, s největší pravděpodobností si tak připíšou čtvrtou prohru. A pokud si nebudou dávat pozor, boj o udržení v top 6 může být reálný.

Prozatímní tabulka LCK
Prozatímní tabulka LCK
: lol.fandom.com
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).