Přejít k hlavnímu obsahu

Podvod a rychlý trest. Hráč během zápasu sledoval přímý přenos na Twitchi

6. 7. 2023 | 11:30 Dota 2 Kauza
Tým BetBoom se z vítězství proti Tundra Esports neradoval dlouho. Ivan „Pure“ Moskalenko, jeden z hráčů ruské organizace, byl přistižen při sledování live streamu samotného zápasu. Reakce pořadatelů byla rychlá, výsledek byl anulován a BetBoom spadli do lower bracketu. Pro Moskalenka nejde o první kontroverzi, v loňském roce byl suspendován za namalování symbolu Z na minimapu.
Podvod a rychlý trest. Hráč během zápasu sledoval přímý přenos na Twitchi
Podvod a rychlý trest. Hráč během zápasu sledoval přímý přenos na Twitchi
Zdroj: Screenshot Dotesports/Twitch

Ivan „Pure“ Moskalenko má za sebou další průšvih. Ruský hráč Dota 2 na sebe upozornil před více než rokem kontroverzí během turnaje DPC. Krátce po začátku ruské invaze na Ukrajině nakreslil na mapu symbol Z, který často používají podporovatelé války a Putinova režimu.

Tehdy byl Moskalenkův tým vyloučen z turnaje, v letošním případě je trest mírnější. BetBoom Team přišel o vítězství v prvním kole vrchní poloviny pavouka proti Tundra Esports a spadl do lower bracketu, kde se utká s Azure Ray.

Důvod je jednoduchý, často se ale něco podobného nestává. Během pauzy v zápase proti Tundra sledoval Pure na svém monitoru přímý přenos utkání na Twitchi. Incident zachytily kamery a BetBoom byli v průšvihu.

Za podobné porušení pravidel údajně hrozí až diskvalifikace z celého turnaje. Naštěstí pro hráče BetBoom ale mohou v soutěži pokračovat.

Štítky: DotA 2
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).