Přejít k hlavnímu obsahu

Čas přidat další level? Sniper G2 Esports překonal sedmitisícový milník, rekord to ale není

7. 7. 2023 | 11:50 Counter-Strike 2 Zajímavost
Ilya „m0NESY“ Osipov vyniká nejen pod září reflektorů. Během letní pauzy totiž na nejpopulárnější herní platformě FACEIT překonal milník 7000 ELO, což je o pět tisíc více, než je potřeba k získání nejvyššího možného levelu. Zajímavé však je, že to ještě stále není historický rekord. Kdo jej drží?
Ilya "⁠m0NESY⁠" Osipov
Ilya "⁠m0NESY⁠" Osipov
Zdroj: BLAST

Jaké máš ELO? To je otázka, která mezi hráči koluje velmi často. Především pak mezi těmi, kteří na platformě FACEIT dosáhli nejvyššího možného levelu. Od té chvíle se sice všichni mohou pyšnit „desítkou“, protože žádný další level už není. Tím pádem ale vzniká velký výkonnostní rozdíl, který určuje zmíněné ELO.

I když se většina kvalitnějších hráčů s levelem 10 pohybuje v rozmezí tří až čtyř tisíc, jsou tu i „experti“, kteří jsou ještě mnohem výše. Například David „frozen“ Čerňanský má úctyhodné ELO 5815, i tak se ale nachází „až“ na 22. pozici.

Mathieu „ZywOo“ Herbaut, před příchodem CS 2 asi nejlepší hráč světa, je dvě pozice nad ním. I když už v takových hodnotách přestává být ukazatel kvality příliš relevantní, zaslouží si všichni takoví hráči, a to nejen z první desítky, kredit za obrovskou hromadu času, který hře musí vynaložit.

Žebříček 10 nejlepších hráčů dle ELA
Žebříček 10 nejlepších hráčů dle ELA
: faceitstats.com

Králem žebříčku je s obřím náskokem Ilya „m0NESY“ Osipov. Elitní odstřelovač ve službách G2 Esports má hraní mimo tréninky velmi rád, v kombinaci s K/D 1.43 a winratem 63% pak pro někoho může na první pohled neuvěřitelné ELO 7014 dávat smysl. Jeho krajan Petr „fame“ Bolyshev z Virtus.pro mu ani nedýchá na záda. 

Zajímavý je však fakt, že na překonání historického rekordu by osmnáctiletá hvězda potřebovala přihodit do klobouku ještě jeden tisíc. Nejvyšší zaznamenané ELO má totiž podle Redditu nepříliš známý dánský hráč Erik „truth“ Hansen Dyrnes, který podle dostupných statistik vystoupal před 5 lety až na neuvěřitelné číslo 8048.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.