Přejít k hlavnímu obsahu

Legendární duo nepokračuje. Organizaci T1 opouští hvězdné jméno

8. 7. 2023 | 15:00 League of Legends Přestup
Významná kapitola v historii League of Legends se uzavřela. Bae „Bengi“ Seong-woong, bývalý jungler týmu SK Telecom T1 a následně trenér, oznámil svůj odchod z organizace. Zpráva přichází v době, kdy se tým potýká s dalšími problémy - Faker utrpěl zranění, které mu brání v účasti na klíčových zápasech.
Bae "Bengi" Seong-woong oznámil svůj odchod z organizace T1
Bae "Bengi" Seong-woong oznámil svůj odchod z organizace T1
Zdroj: Twitter/T1

Po nezapomenutelných letech strávených v týmu SK Telecom T1 se Bengi rozhodl vykročit na novou cestou a opustit organizaci. Korejský borec byl klíčovým hráčem týmu během jeho nejslavnějšího období, když získal tři mistrovské tituly na světovém šampionátu. Jeho preciznost, taktický přístup a spolupráce s Fakerem ho katapultovaly na vrchol profesionální scény League of Legends. Po odchodu z SKT v roce 2016 se Bengi vrátil jako trenér a náhradník v roce 2019.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Generální manažer Becker Jung v pátek oznámil, že hlavní trenér Bengi rezignoval a opustil organizaci. Bývalý spoluhráč a asistent trenéra Im „Tom“ Jae-hyeon zaujme jeho místo jako prozatímní hlavní trenér po zbytek sezóny. „Ctíme a respektujeme jeho rozhodnutí a vyjadřujeme naše nejupřímnější uznání za jeho přínos a službu pro T1 během jeho funkčního období,“ napsala organizace.

Odchod Bengiho může mít pro organizaci T1 vážné důsledky. Bengi byl jedním z nejzkušenějších a nejúspěšnějších hráčů v historii týmu a jeho odchod zanechal v týmu velkou mezeru.

Momentálně nepomáhá ani zranění Fakera, jež přineslo mančaftu dodatečné problémy. Teprve 17letý Yoon „Poby“ Sung-won aktuálně zastupuje na midlane, ale je těžké nahradit nejlepšího hráče všech dob. Velká očekávání nepochybně doprovázely i nervy při premiéře na velké stage, což se promítlo na výsledcích. S náhradníkem zatím T1 prohráli série s DRX a Gen.G 0:2.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.