Přejít k hlavnímu obsahu

Ve hře bude 44 milionů korun. Český hráč se nadále drží ve světové špičce

11. 7. 2023 | 12:07 PUBG: Battlegrounds Turnaj
Miloslav „PiXeL1K“ Feik na PUBG stále nezanevřel a drží český prapor na světové scéně. V letošním roce reprezentuje tým Friendly Fire, se kterým se kvalifikoval na PUBG Global Series, jeden z nejdůležitějších turnajů tohoto roku. V srpnu si tak zahraje o pořádný balík peněz.
Miloslav „PiXeL1K“ Feik
Miloslav „PiXeL1K“ Feik
Zdroj: Team Liquid

Miloslav „PiXeL1K“ Feik se na mezinárodní PUBG scéně pohybuje už čtvrtou sezónu. Po evropských týmech Tempus, Digital Athletics a SKADE se letos rozhodl okusit zámořské vody, kam přestoupil nejprve se Simonem „Corsac“ Molinghenem, bývalým hráčem Cryptovy. Zbytek týmu pochází ze Severní Ameriky.

Hned na prvním turnaji Atlantic Showdown tým ukázal parádní potenciál. V konkurenci NAVI, FaZe, Soniqs či Twisted Minds ustříleli parádní 4. místo a ukázali, že se s nimi musí počítat. Následně ale Corsac ukončil kariéru a nahradil jej Paavo „PaG3“ Voutilainen, největší zabiják předloňského světového šampionátu.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

FriendlyFire tak s hvězdnou posilou vzali útokem nejvyšší možný level. Ze severoamerické části se kvalifikovali do finále druhé fáze nejdůležitější americké soutěže, odkud si po vydařené druhé polovině dějství odnesli 3. místo. PiXeL1K a spol. si tím vybojovali účast na dalším turnaji světové Global Series.

Medailovým umístěním v americké kvalifikaci si navíc odnesli důležitou porci bodů, na základě kterých se na konci roku kvalifikují tři nejlepší týmy (plus mistři posledního splitu) na světový šampionát. Nyní je však v srpnu na řadě pokračování PUBG Global Series, kde se FriendlyFire poprvé ukáží v celosvětové konkurenci.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.