Přejít k hlavnímu obsahu

Nováček roku na lavičku. Neznámé jméno nahradí bývalou korejskou hvězdu

12. 7. 2023 | 11:03 League of Legends Přestup
FlyQuest se rozhodl vyměnit Lee „VicLa“ Dae-kwanga. Z LCK nováčka roku se tak dostal na lavičku LCS po několika měsících. Řada fanoušků vyjádřila své zklamání, jiní to považovali jako nezbytnou změnu pro severoamerickou organizaci. Nahradí jej ovšem naprostý nováček, který má ovšem aktuálně famózní formu.
Djalal „Spirax“ Djiar nahradí Lee "VicLa" Dae-kwanga
Djalal „Spirax“ Djiar nahradí Lee "VicLa" Dae-kwanga
Zdroj: LCS

Ve snaze vyhnout se propadáku a vůbec se nekvalifikovat do LCS play-off se vedení FlyQuest rozhodlo pro odvážnou změnu. 19letého talentovaného Korejce Lee „VicLa“ Dae-kwanga nahradí údajně zázračný Djalal „Spirax“ Djiar. Kanadský hráč rok působil v akademii, nyní ho ale čeká debut v nejvyšší americké soutěži.

Prezident organizace Chris „PapaSmithy“ Smith a generální manažer Nicholas Phan obšírně o rozhodnutí hovořili a uvedli, že s aktuálním skóre 3-9 na zápasy spadli pod předsezónní očekávání. „Na konci čtvrtého týdne jsme se na všechno podívali a rozhodli jsme se, že by mohl být čas, abychom zavedli nějakou změnu a vlili do našeho týmu trochu nové krve,“ řekl Phan a naznačil Spiraxův postoj a formu. Jeho čas v NACL a ve scrimech LCS ho nedávno posunul na novou úroveň.

Někteří vyjádřili zklamání a prohlásili, že je vidět, jak moc klesla forma korejského hráče a FlyQuestu jako celku. Je jasné, že tým potřebuje nějakou změnu. Importům se zkrátka v zahraničí nedaří tolik, jak se očekává. Na druhou stranu se někteří fanoušci domnívají, že náhrada je pro tým nezbytnou změnou. „Spirax je určitě upgrade ,“ míní a odkazují na jeho neskutečné výkony v posledních zápasech, kde s Azirem na midu dominoval.

Do konce základní části LCS chybí ještě dva týdny. Všechny týmy čeká šest zápasů, přičemž FlyQuest nutně potřebuje vyhrát minimálně polovinu z nich. Ani to ale není jistá vstupenky do play-off, proto bude muset sestava šlapat jako hodinky. Podaří se zopakovat parádní formu z počátku jarního splitu?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.