Přejít k hlavnímu obsahu

Čeští borci vyráží dobýt Berlín. Ve hře je postup mezi evropskou smetánku

13. 7. 2023 | 16:38 Counter-Strike 2 Preview
Ondřej „MONSTEERR“ Petrů a Martin „Magnum“ Peňkov čeká play-off EMEA Ascension. Před berlínským publikem se se svými týmy utkají o postup do nejvyšší evropské franšízové ligy.
Ondřej „MONSTEERR“ Petrů
Ondřej „MONSTEERR“ Petrů
Zdroj: VCT Esports

Oba dva čeští reprezentanti patří mezi favority na životní postup. Ovládli své regionální ligy a skupinovou fází EMEA Ascension prošli z 1. místa. O něco suverénnější jsou Apeks, za které střílí Martin „Magnum“ Peňkov. V severské lize neměli po celý rok konkurenci a ve skupině ztratili jedinou mapu. Ondřej „MONSTEERR“ Petrů a jeho Acend jednou zakopli, zvládli ale klíčové duely. V semifinále se tak nepotkají.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Jako první půjde do akce MONSTEERR. Se svými kolegy z týmu Acend se od 17:00 postaví Gentle Mates, dvojnásobným šampionům francouzské ligy, které koučuje Counter-Strike legenda Kévin „Ex6TenZ“ Droolans. Také čtvrtý účastník Double Elimination play-off má letos na kontě dva titul své regionální soutěže, jde o portugalský tým SAW. Právě ten na úvod pavouka vyzve od 20:00 Magnum s týmem Apeks.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.