Přejít k hlavnímu obsahu

Forsyy, ale kdo dál? Jaká jména se točí kolem návratu Entropiqu do bojů o Major?

13. 7. 2023 | 17:46 Counter-Strike 2 Spekulace
„Víme, co je potřeba k tomu, abychom se dostali na Major. Jsem si jistý, že jednoho dne bude náš klub opět soupeřit s nejlepšími týmy světa.“ Tyto věty zazněly z úst herního ředitele Entropiqu Pavla Klabana. Minulý projekt pohořel, jak na tom může být ten nejnovější?
David „forsyy“ Bílý
David „forsyy“ Bílý
Zdroj: Entropiq

Přestup Davida „forsyy“ Bílého do Entropiqu šokoval celou scénu. Elitní český sniper si po půlročním sezení na lavici SINNERS našel nové angažmá. Sestava EIQ ale ještě není kompletní, minimálně ne tedy oficiálně.

Podle dostupných informací buduje Entropiq novou mezinárodní pětici, nikoliv kádr pro česko-slovenskou scénu. Na veřejnost zatím ani neprosákly žádné spekulace ohledně jiného českého či slovenského hráče. To ale neznamená, že EIQ o nikoho z lokálního rybníčku skutečně nemají zájem nebo s ním dokonce nejednají.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Pracovat tak zatím můžeme jen s jednou variantou pětice, která unikla z tréninkových serverů v několika různých dnech. Může jít tedy o skutečné testování. Nejznámějším jménem je 27letý Němec Tizian „tiziaN“ Feldbusch, který nejvíce proslul působením v BIG. Ten měl údajně zatoužit po roli in-game leadera.

Zbytek spekulované sestavy proto tvoří čistokrevní rifleři, i když Thomas „TMB“ Bundsbæk už má z minulosti také zkušenosti s vedením týmu. Ostatní dva hráči pochází z jihovýchodní Evropy, jedná se o Luku „c0llins“ Živanoviće a Adama „adamS“ Mariana. Jedná se tak o zajímavou kombinaci hráčů z různých sfér.

Celá pětice se jeví jako další projekt, který sází na spojení zkušených borců ze známých organizací a mladých talentů, jenž táhli regionální celky a čekali na svou šanci. S předstihem ale jen těžko hodnotit, jestli tohle můžou být ti správní koně pro postup na Major. Vzpomeňte si ale na cestu nenápadných GamerLegion.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.