Přejít k hlavnímu obsahu

Životní příležitost pro Dynamo Eclot. Tři výhry je dělí od postupu do Ligy mistrů

14. 7. 2023 | 14:58 Counter-Strike 2 Preview
Dynamo Eclot si triumfem na Tipsport CS:GO Bratislava zajistilo předkolo Ligy mistrů světa Counter-Striku. V evropské konferenční části vyzve regionální šampiony o postup mezi elitu.
Martin „Dytor“ Handl na Tipsport CS:GO Bratislava
Martin „Dytor“ Handl na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Dynamo Eclot zatím letos ovládlo všechny největší domácí turnaje a z hlediska výkonů na česko-slovenském poli se dá považovat za lokální jedničku. Nyní se ale musí ukázat i ve světě. V nejdůležitější soutěži své existence se utká s devíti dalšími regionálními šampiony o účast ve slavné ESL Pro League.

Jako jeden ze čtyř týmů na DNE čeká páteční předkolo. Jejich prvním soupeřem bude beneluxský šampion, tedy bývalá sestava KRC Genk, která ještě několik hodin před zápasem nemá potvrzeného pátého hráče. Pokud se český zástupce má na někom nastartovat, tak má dnes od 19:00 dokonalou příležitost.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Špičková konkurence vkročí do ringu ve druhém kole. Vítěz zápasu DNE vs. Genk se v sobotu postaví Into The Breach, čtvrtfinalistům Majoru, které v letní přestávce posílil Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Pokud by Dynamo Eclot i tenhle šlágr zvládlo, tak by si o postup zahrálo s lepším z dvojice Eternal Fire, Looking4Org. Na své straně pavouka má český celek 20., 30. a 33. nejlepší tým světa. Opravdová zkouška ohněm.

Největším favoritem druhé strany pavouka jsou Bad News Eagles spolu se SAW, další celky z nejlepší světové třicítky. O zázračný postup se budou pokoušet zástupci maďarské, polské nebo německé scény.

ESL Pro League: European Conference
ESL Pro League: European Conference
Foto: ESL Counter-Strike
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.