Přejít k hlavnímu obsahu

Dvojitý přestup potvrzen! ElectroNic a Perfecto doplňují ruský supertým Cloud9

14. 7. 2023 | 18:15 Counter-Strike 2 Přestup
Dlouho avizovaný transfer je konečně skutečností. Organizaci Cloud9 se podařilo zlanařit dva důležité pilíře, které opustily Natus Vincere. Už tak silná sestava tímto nabírá ještě větší grády, s Denisem „electroNic“ Sharipovem a Iljou „Perfecto“ Zalutskiym musejí být ambice jen ty nejvyšší. Vladislav „nafany“ Gorshkov a Timur „buster“ Tulepov v týmu tímto končí.
electroNic a Perfecto
electroNic a Perfecto
Zdroj: Cloud9

Cloud9 znovu míří na vrchol, to je po dnešku více než jasné. Týdny plné spekulací se naplnily a americkou organizaci posilňují dva ostřílení hráči z Natus Vincere, kteří s novými spoluhráči už nyní budí velký respekt.

Denis „electroNic“ Sharipov převezme otěže in-game leadera po Vladislavu „nafany“ Gorshkovi, členovi původní sestavy Gambit Youngsters, který byl v posledních měsících terčem kritiky za neuspokojivé týmové výkony, které vygradovaly až v neúspěšnou kvalifikaci na poslední Major v CS:GO.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Sharipov si roli herního lídra vyzkoušel v minulém roce, když byl z NAVI na vedlejší kolej odstraněn Kirill „Boombl4“ Mikhailov. I když jeho individuální statistiky mírně poklesly a po letech vypadl z TOP 20 hráčů světa, udržel si pozoruhodný rating 1.11 a statisticky byl hned za Oleksandrem „s1mple“ Kostylievem.

Ilya „Perfecto“ Zalutskiy se připojuje ke svým krajanům jako náhrada za Timura „buster“ Tulepova, jenž v týmu odehrál jen půl roku. Perfecto sice v poslední době musel střídat různé role, ale ve svých výkonech zůstal konzistentní. Jeho funkcí určitě nebude ničení protihráčů ve velkém, nýbrž odvádění „černé“ práce.

Dmitry „sh1ro“ Sokolov a Sergey „Ax1Le“ Rykhtorov se v minulých dvou letech umístili v TOP 5 nejlepších hráčů světa, Abay „HObbit“ Khassenov je sedmý nejlepší hráč roku 2021 a electroNic, který k roli lídra nezapomíná ani skvěle mířit, se v nejlepší desítce umístil již čtyřikrát. Perfecto byl pak vyhlášen jako nejlepší „anchor“ loňského roku. Co jméno, to velký pojem. Tohle je skutečný ruský supertým.

Dva přírůstky do Cloud9 jsou vrcholem letních změn na Tier 1 scéně. Nová soupiska na papíře vypadá opravdu luxusně, individuální schopnosti mají Cloud9 jedny z nejlepších na světě. Až na serveru se ale ukáže, jak silní ve skutečnosti mohou být. První náznaky uvidíme už na konci července v rámci IEM Cologne.

Aktuální soupiska Cloud9:

 Rusko Sergey „Ax1Le“ Rykhtorov
 Rusko Dmitry „sh1ro“ Sokolov
 Kazachstán Abay „HObbit“ Khassenov
 Rusko Denis „electroNic“ Sharipov
 Rusko Ilya „Perfecto“ Zalutskiy

 Rusko Konstantin „groove⁠“ Pikiner – trenér
 Rusko Vladislav „nafany“ Gorshkov – na lavičce
 Rusko Timur „buster“ Tulepov – na lavičce

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.