Přejít k hlavnímu obsahu

Nejistota a otázky. Fakerův návrat ve hvězdách, trenér T1 přiblížil situaci

15. 7. 2023 | 16:40 League of Legends Rozhovor
Bolest v ruce byla příliš velká a Lee „Faker“ Sang-hyeok si musel dát pauzu. Midlaner T1 nenastoupil k posledním třem zápasům v LCK, nahradit jej musel teprve 17letý Yoon „Poby“ Sung-won. Ten se rozkoukává, začíná se vyrovnávat konkurenci, Faker to ale není. „Musíme nejdřív zjistit konkrétní stav jeho zápěstí,“ prozradil po utkání s Nongshim RedForce Im „Tom“ Jae-hyeon.
Lee "Faker" Sang-hyeok
Lee "Faker" Sang-hyeok
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Zdravotní problémy nedovolují Lee „Faker“ Sang-hyeokovi pokračovat v aktivním hraní a korejský fenomén si musel dát pauzu. Zatím z toho byly tři série v LCK, legenda nenastoupí ani v sobotu ráno proti Dplus KIA. A nejistota panuje i kolem následujícího týdne, jak uvedl na tiskové konferenci kouč T1.

„Musíme to ještě probrat a podívat se na konkrétní stav Fakerova zápěstí předtím, než bude moci začít trénovat,“ řekl Im „Tom“ Jae-hyeon, nový kouč korejského mančaftu, který v roli hlavního trenéra nahradil Bae „Bengi“ Seong-woonga. „Do té doby nemůžeme potvrdit, zda bude Faker v následujícím týdnu hrát,“ dodal Tom.

Hlavním úkolem T1 je aktuálně limitovat ztráty. V nejvyšší korejské League of Legends soutěži se nejúspěšnější organizace světa drží na čtvrté příčce. Do top 3 se může dostat v případě sobotního triumfu nad Dplus KIA. Nejdůležitější je ale postup do play-off, který by Tomovým svěřencům utéci neměl.

Zápas T1 proti Dplus KIA je na programu v neděli 16. července od 8:00, živě bude vysílán na oficiálním anglickém kanále LCK

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
: Česká asociace esportu
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).