Přejít k hlavnímu obsahu

Český šampion vs. česká hvězda. DNE splnili povinnost a nyní je čeká NEOFRAG

15. 7. 2023 | 15:30 Counter-Strike 2 Preview
První kolo hravě zvládli, pravá výzva ale začíná až nyní. Hráči Dynama Eclot jsou dvě výhry od postupu do Ligy mistrů CS:GO, nyní už je ale čekají pouze soupeři ze širší evropské špičky.
K1-FiDa, Valencio, nbqq, anarkez, Dytor
K1-FiDa, Valencio, nbqq, anarkez, Dytor
Zdroj: Dynamo Eclot

Dynamo Eclot opanovalo poslední velký turnaj domácí scény a díky partnerství PLAYzone se světovým pořadatelem ESL si jako regionální šampion vysloužilo pozvánku do National Championship, tedy předkola ESL Pro League, kde desítka vítězů regionálních soutěží o tomto víkendu bojuje o postup mezi smetánku.

První krok DNE udělali proti beneluxským šampionům z KRC Genk. Jeden z papírově nejslabších účastníků turnaje nestačil na českého vyzyvatele rozdílem třídy, hlavním tahounem při výhrách 16:6 a 16:11 byl tradičně Guy „anarkez“ Trachtman. Ten zářil hlavně na první mapě, kde za 22 kol nasázel 19 AWP killů.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Sobotní zápas ale bude úplně o něčem jiném. Soupeřem českého týmu bude evropská sestava Into The Breach, jejíž jádro to na posledním Majoru dotáhlo až do čtvrtfinále. Jednou z nových posil je ale Adam „NEOFRAG“ Zouhar, pro něhož bude pikantní střetnutí s DNE prvním oficiálním zápasem v drese ITB.

Kdo v zápase od 15:30 uspěje, na toho v neděli bude čekat rozhodující duel o všechno. Soupeřem vítěze zmíněného duelu bude jeden z dvojice Eternal Fire, Looking4Org, dvou známých týmů z rozhraní nejlepší světové třicítky. Pokud chce Dynamo Eclot do ESL Pro League, musí se se silnými soupeři popasovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.