Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní skalp! DNE pokořili NEOFRAGův nový tým a jsou jedinou výhru od EPL

15. 7. 2023 | 18:59 Counter-Strike 2 Reportáž
Tohle byla jedna z největších výher, kterou má Dynamo Eclot ve sbírce. Na úvod druhé poloviny sezóny dokázali porazit dvacátý nejlepší tým světa a přiblížit se životnímu postupu do ESL Pro League. Prohře Into The Breach nezabránil ani Adam „NEOFRAG“ Zouhar, nová posila týmu.
anarkez, Valencio, K1-FiDa, nbqq, Dytor
anarkez, Valencio, K1-FiDa, nbqq, Dytor
Zdroj: Dynamo Eclot

Dynamo Eclot vstoupilo do předkola Ligy mistrů CS:GO jednoznačnou výhrou nad KRC Genk. Ve druhém kole se ale přidali favorizovaní šampioni silnějších regionů, jako jsou Into The Breach z Velké Británie. Ti jsou ale čerstvě po dvou změnách v sestavě a po čtvrtfinále posledního Majoru se tak teprve dostávají do formy.

Důležitá série začala na mapě Ancient. Vojtěch „Valencio“ Mydlář a Martin „Dytor“ Handl hráli ve velké pohodě a nebáli se zkušenějších oponentů. DNE si za obranu vytvořili sympatický náskok a po změně stran jej dokázali proměnit ve vedení. Na Mirage ale soupeř dokázal také ubránit svůj map pick a šlo se na decider.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Na Infernu předvedl český celek drtivý start, vedení za celou mapu ani jednou nepustil. Po změně stran opanovali i druhé pistolky a došli si za nesmírně cenným vítězstvím. Po mapách 16:10 a 13:16 ovládli tu poslední hravě 16:8. Dynamo Eclot šlapalo jako dobře namazaný stroj po týmové i individuální stránce.

Into The Breach tak po změnách v sestavě nezačali druhou polovinu roku vůbec dobře. S novými posilami jsou však teprve na začátku, Adam „NEOFRAG“ Zouhar a spol. budou muset makat. DNE si naopak vysloužili semifinálový souboj o životní postup, o který se v neděli od 15:30 utkají s dalším silným týmem Eternal Fire.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.