Přejít k hlavnímu obsahu

Nejdůležitější zápas roku: Dynamo Eclot čeká zápas o postup do Ligy mistrů CS:GO

16. 7. 2023 | 12:50 Counter-Strike 2 Preview
Tyhle zápasy jsou největšími ozdobami roku. Když se český nebo slovenský tým přiblíží možnosti udělat krok na Tier 1 scénu, celá scéna se spojí v jeden celek. Přesně taková chvíle nastane v neděli odpoledne. Dynamo Eclot proti Eternal Fire čeká skutečný zápas roku.
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Bratislava
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Dynamo Eclot ovládlo Tipsport CS:GO Bratislava a díky partnerství pořadatele se světovou společností ESL si vysloužilo možnost zahrát si o ESL Pro League, největší dlouhodobou soutěž světa. Do ní se už v minulosti dokázali kvalifikovat SINNERS a jde o jednu z nejkrásnějších vzpomínek historie. Ta se nyní může opakovat.

32 z nejlepších týmů světa a mezi nimi český zástupce, nejen jednotlivec, ale skutečný tým. Jak hezky to zní? Od postupu dělí Dynamo Eclot jeden jediný zápas. Mezi desítkou regionálních šampionů vyřadili mistra Beneluxu, porazili hvězdnou sestavu anglické organizace Into The Breach a čeká je závěrečný boss.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Adam „NEOFRAG“ Zouhar byl na DNE krátký, do boje ale nyní vstupuje ještě větší hvězda. Turecká ikona Ismailcan „XANTARES“ Dörtkardeş se se svým týmem Eternal Fire nachází za hranou světové třicítky, ale zkušenosti má z těch největších turnajů světa. Tohle bude skutečná zkouška, jak na tom český celek je.

Trenér Dynama Eclot Pavel „replay“ Vaněk má proto jasný vzkaz: „Po delší době tu je šance dostat náš region zpět na světovou mapu CSka. Ať už fandíš SINNERS, Sampi nebo komukoliv, budu rád, když nás přijdeš podpořit na stream, protože Turků tam bude hromada. Za nás ti můžu slíbit, že na serveru necháme opravdu všechno!“

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.